Recept za lazanje od tikvica je jednostvana, a rezulat je obilno, zdravo i ukusno jelo. Ne sadrži gluten, ima malo ugljikohidrata i pogodan je za keto.
Sastojci potrebni za pripremu lazanje od tikivica su:
- 4 velike tikvice
- 1 kilogram mljevene govedine
- 700 ml umaka za tjesteninu
- 400 grama ricotta sira
- 1 šalica naribanog parmezana
- 1 i pol šalica mozzarelle
- 1 jaje
- sol i papar
Lazanje od tivkica priprema:
Kada pripremate lazanje od tikvica, prvo što trebate učiniti je zagrijati pećnicu na 200°C. Tikvice narežite po dužini na tanke ploške, tanke ili deblje koliko želite. Stavite na stranu. Dodajte mljevenu govedinu u veliku tavu na srednje jakoj vatri. Mljevenu govedinu usitnite kuhačom i pržite je u tavi dok ne porumeni i ne bude više ružičasta.
Umak za tjesteninu ulijte na govedinu i promiješajte, a zatim maknite s vatre. U srednjoj posudi izradite mješavinu za ricottu miješajući ricotta sir, parmezan, jaje, sol i papar. Premažite 1/2 šalice umaka za tjesteninu na dno vaše tepsiju za pečenje.
Dodajte kriške tikvica na umak za tjesteninu. Tikvice prelijte s 1/2 bolognese umaka, a na to ravnomjerno rasporedite 1/2 mješavine ricotte. Dodajte 1/2 šalice naribane mozzarelle na ricottu, zajedno s nasjeckanim peršinom i bosiljkom. Ponovite ove postupke dok vam ne ponestane sastojaka. Na vrh lazanja od tikvica stavite zadnji sloj kriški tikvica, pospite nasjeckanim peršinom i bosiljkom i 1/2 šalice mozzarella sira. Stavite lazanje od tikvica u pećnicu i pecite oko 45 minuta.
Lazanje od tivkica poslužite tople.