Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Kako pripremiti lazanje od patlidžana?

Lazanje od patlidžana je izvrsna zdrava alternativa za tradicionalne lazanje. Donosimo jednostavan recept za izvrsne lazanje od patlidžana.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ovaj recept za lazanje od patlidžana s niskim udjelom ugljikohidrata zamjenjuje uobičajene kore za lazanje tanko narezanim pečenim patlidžanom, a između kriški patlidžana je slatka, kremasta mješavina ricotte, špinata, parmezana i gljiva.

Sastojci potrebni za pripremu lazanje od patlidžana su:

2 velika patlidžana

3 1/2 žlice maslinovog ulja

1 ½ žličice soli

½ žličice crnog papra

450 grama cremini gljiva

3 češnja češnjaka

1/2 žličice origana

1 konzerva umaka za tjesteninu

1 posuda ricotta sira

1 pakiranje špinata

1 jaje

mozzarella

2 žlice nasjeckanog bosiljka

Za lazanje od patlidžana najprije zagrijte pećnicu na 200°C. Rasporedite narezane patlidžane u jednom sloju na tepsije. Premažite 2 1/2 žlice ulja s obje strane svih kriški. Po vrhu pospite 1/2 žličice soli i ¼ žličice papra.

Pecite patlidžan dok ne omekša i porumeni, oko 25 minuta, okrećući kriške. Izvadite kriške iz pećnice i smanjite temperaturu na 175°C. U velikoj tavi zagrijte ulje, dodajte gljive i pirjajte 7 minuta. Dodajte češnjak, sol i origano te pirjajte još 2 minute. Maknite s vatre i dodajte umak za tjesteninu te pomiješajte.

U veliku zdjelu dodajte ricottu, 1/4 šalice parmezana, jaje i preostalu 1/2 žličice soli i preostalu 1/4 žličice papra. Dobro promiješajte, dok se smjesa ne sjedini ravnomjerno. Umiješajte špinat, razbijte ga vilicom i što ravnomjernije rasporedite sa smjesom od ricotte.

Na dno posude za pečenje žlicom izlijte polovicu marinara umaka od gljiva i rasporedite u ravnomjeran sloj. Na vrh položite 4 kriške patlidžana, a zatim svu smjesu od ricotte. Ponavljajte dok ne ponestane sastojaka. Pecite 25 do 30 minuta, dok se sir ne otopi, dok lazanje od patlidžana ne bude vruće i pjenušavo. Izvadite iz pećnice i pospite svježim začinskim biljem i poslužite.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike