Piletina je vrlo popularan izvor proteina koji se često koristi u prehrani nakon treniranja zbog svoje hranjive vrijednosti i jednostavnosti pripreme. Osim proteina, piletina sadrži i druge važne hranjive tvari poput vitamina B6 i B12, folata, cinka i selena. Jedan od najboljih načina pripreme piletine je pečenje u pećnici. No, kako ispeći pola pileta?
Sastojci za pripremu polovice pileta su:
- pola pileta (800 g do 1 kg)
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 češanj češnjaka
- 1 žličica papra
- 1 žličica soli
- 1 žličica suhog bosiljka
- 1 limun
Kada želite ispeći pola pileta najprije je potrebno narezati piletinu na manje komade i stavite u posudu za pečenje. U zasebnoj posudi pomiješajte maslinovo ulje, sitno sjeckani češnjak, papar, sol i bosiljak. Smjesu ulja i začina prelijte preko piletine i dobro promiješajte kako bi se svi komadi piletine obložili.
Piletinu pokrijte folijom i stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C. Pecite pola pileta oko 30-40 minuta, ovisno o debljini komada piletine. Nakon što je piletina pečena, poslužite ju uz limunov sok. Ovaj recept za pečenu piletinu je vrlo jednostavan, a u kombinaciji s limunovim sokom pruža osvježavajući i ukusan obrok. Dobar tek!