Kuharica /

Kratki vodič i savjeti kako ispeći pola pileta

Image
Foto: Pixabay

Tražite savršeno jelo nakon treninga? Piletina je dobar izbor. Saznajte zašto je piletina izvrsna nakon treninga i kako ispeći pola pileta.

14.4.2023.
11:12
Pixabay
VOYO logo

Piletina je vrlo popularan izvor proteina koji se često koristi u prehrani nakon treniranja zbog svoje hranjive vrijednosti i jednostavnosti pripreme. Osim proteina, piletina sadrži i druge važne hranjive tvari poput vitamina B6 i B12, folata, cinka i selena. Jedan od najboljih načina pripreme piletine je pečenje u pećnici. No, kako ispeći pola pileta?

Sastojci za pripremu polovice pileta su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • pola pileta (800 g do 1 kg)
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žličica papra
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica suhog bosiljka
  • 1 limun

Kada želite ispeći pola pileta najprije je potrebno narezati piletinu na manje komade i stavite u posudu za pečenje. U zasebnoj posudi pomiješajte maslinovo ulje, sitno sjeckani češnjak, papar, sol i bosiljak.  Smjesu ulja i začina prelijte preko piletine i dobro promiješajte kako bi se svi komadi piletine obložili.

Piletinu pokrijte folijom i stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C. Pecite pola pileta oko 30-40 minuta, ovisno o debljini komada piletine. Nakon što je piletina pečena, poslužite ju uz limunov sok. Ovaj recept za pečenu piletinu je vrlo jednostavan, a u kombinaciji s limunovim sokom pruža osvježavajući i ukusan obrok. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo