Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Glavno jelo /

Kuhinjski savjeti - koliko se peče pola pileta

Kako bi pile bilo sočno i mekano važno ga je pravilno i dosta dugo peći. Donosimo odgovor na pitanje koliko se peče pola pileta.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kada pripremate pola pileta u pećnici, važno je voditi računa o vremenu pečenja kako bi pile bilo sigurno za konzumaciju, ali i ukusno. U pravilu se pola pileta od oko 1,2 kg peče u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 1 sat i 15 minuta. Važno je redovito provjeravati temperaturu piletine s termometrom za hranu kako bi se osiguralo da je unutrašnjost pileta dostigla sigurnu temperaturu od 75°C. No, kako ispeći pola pileta?

Sastojci za pripremu pola pileta su:

1 polovica pileta (oko 1,2 kg)

2 žlice maslinovog ulja

1 žlica soka od limuna

2 češnja češnjaka, nasjeckana

1 žličica sušenog origana

1/2 žličice soli

1/4 žličice papra

Kada pripremate pola pileta najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Piletinu operite i osušite papirnatim ručnikom. Pomiješajte maslinovo ulje, sok od limuna, češnjak, origano, sol i papar u maloj zdjelici.  Nježno utrljajte smjesu začina na piletinu.

Stavite pola pileta u lim za pečenje, tako da koža bude prema gore. Pecite u zagrijanoj pećnici 1 sat i 15 minuta ili dok termometar za hranu ne pokaže unutrašnju temperaturu od 75°C. Izvadite iz pećnice i ostavite da odmori 10 minuta prije posluživanja. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike