Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Koliko dugo se peče pile od 2 kilograma?

Želite ispeći pile, ali ne znate koliko se peče pile od 2 kg? Ne morate briniti. Saznajte kako i koliko se peče pile od 2 kg.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Piletina je jedna od najpopularnijih vrsta mesa u svijetu i bogata je proteinima, vitaminima i mineralima poput željeza i cinka. Može se pripremiti na razne načine, a jedan od najpopularnijih načina pripreme piletine je pečenje u pećnici. No, koliko se peče pile od 2 kg?

Za pečenje pileta od 2 kg u pećnici najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Pripremite piletinu tako da uklonite sve iznutrice i perje. Isperite piletinu pod hladnom vodom i osušite je pomoću papirnatih ručnika. U maloj zdjeli pomiješajte začine poput soli, papra, češnjaka u prahu i biljnog ulja. Dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Nanesite smjesu začina ravnomjerno po piletini. Stavite piletinu u posudu i stavite ga u prethodno zagrijanu pećnicu.

Kada pečete pile od 2 kg, pecite piletinu oko 20 minuta po kilogramu, što znači da ćete peći piletinu od 2 kg oko 40-45 minuta. Povremeno prelijte piletinu sokom od pečenja. Provjerite je li piletina gotova tako da umetnete termometar za meso u najdeblji dio pileta. Meso je gotovo kada temperatura dosegne 75°C. Izvadite pile iz pećnice i ostavite piletinu da odstoji nekoliko minuta prije nego što je narežete na komade. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike