Kuharica /

Kuhani krumpir s vrhnjem je tradicionalno kolumbijsko jelo

Image
Foto: Pixabay

Želite eksperimentirati u kuhinji i isprobavati nove recepte? Kuhani krumpir s vrhnjem je savršen eksperiment. Saznajte kako se priprema kuhani krumpir s vrhnjem.

3.8.2023.
12:22
Pixabay
VOYO logo

Krumpir kuhan u umaku od vrhnja, začinjen mladim lukom, češnjakom i svježim začinskim biljem čini tradicionalno kolumbijsko jelo. Od pribora, potrebni su vam samo štednjak i jedan lonac. Kuhani krumpir s vrhnjem ćete pripremiti za manje od 30 minuta. Recept je također pogodan za vegane.

Sastojci za kuhani krumpir s vrhnjem su:

  • maslinovo ulje
  • 2 mlada luka, sitno nasjeckana, bijeli i zeleni dio držati odvojeno
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 žličica kumina u prahu
  • 700 grama krumpira, oguljenog i narezanog na polovice
  • 450 ml punomasnog mlijeka
  • 120 ml vrhnja
  • 1/2 kocke povrtnog temeljca
  • papar i sol, po ukusu

Kada želite pripremiti ovaj recept za kuhani krumpir s vrhnjem najprije u posudi kuhajte bijeli dio mladog luka i češnjak na maslinovom ulju dok ne omekša, oko 3 min. Dodajte kumin i kuhajte 1 minutu dok ne zamiriše. Dodajte krumpir, mlijeko, vrhnje i 1/2 kocke temeljca od povrća. Posolite i popaprite. Pokrijte poklopcem, pustite da zavrije, smanjite i pustite da se kuha oko 10-12 minuta, uz povremeno miješanje. Maknite poklopac i pustite da kuha dok se krumpir ne skuha, još 10 minuta. Zadnje 3 minute dodajte zelene dijelove mladog luka i pomiješajte. Ovaj recept za kuhani krumpir s vrhnjem već je gotov. Kuhani krumpir s vrhnjem spreman je za posluživanje uz glavno jelo po izboru. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
stipendisti
NOVO
VOYO logo
Još iz rubrike