Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kuhani krumpir s vrhnjem je tradicionalno kolumbijsko jelo

Želite eksperimentirati u kuhinji i isprobavati nove recepte? Kuhani krumpir s vrhnjem je savršen eksperiment. Saznajte kako se priprema kuhani krumpir s vrhnjem.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Krumpir kuhan u umaku od vrhnja, začinjen mladim lukom, češnjakom i svježim začinskim biljem čini tradicionalno kolumbijsko jelo. Od pribora, potrebni su vam samo štednjak i jedan lonac. Kuhani krumpir s vrhnjem ćete pripremiti za manje od 30 minuta. Recept je također pogodan za vegane.

Sastojci za kuhani krumpir s vrhnjem su:

maslinovo ulje

2 mlada luka, sitno nasjeckana, bijeli i zeleni dio držati odvojeno

2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana

1 žličica kumina u prahu

700 grama krumpira, oguljenog i narezanog na polovice

450 ml punomasnog mlijeka

120 ml vrhnja

1/2 kocke povrtnog temeljca

papar i sol, po ukusu

Kada želite pripremiti ovaj recept za kuhani krumpir s vrhnjem najprije u posudi kuhajte bijeli dio mladog luka i češnjak na maslinovom ulju dok ne omekša, oko 3 min. Dodajte kumin i kuhajte 1 minutu dok ne zamiriše. Dodajte krumpir, mlijeko, vrhnje i 1/2 kocke temeljca od povrća. Posolite i popaprite. Pokrijte poklopcem, pustite da zavrije, smanjite i pustite da se kuha oko 10-12 minuta, uz povremeno miješanje. Maknite poklopac i pustite da kuha dok se krumpir ne skuha, još 10 minuta. Zadnje 3 minute dodajte zelene dijelove mladog luka i pomiješajte. Ovaj recept za kuhani krumpir s vrhnjem već je gotov. Kuhani krumpir s vrhnjem spreman je za posluživanje uz glavno jelo po izboru. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike