Krumpir kuhan u umaku od vrhnja, začinjen mladim lukom, češnjakom i svježim začinskim biljem čini tradicionalno kolumbijsko jelo. Od pribora, potrebni su vam samo štednjak i jedan lonac. Kuhani krumpir s vrhnjem ćete pripremiti za manje od 30 minuta. Recept je također pogodan za vegane.
Sastojci za kuhani krumpir s vrhnjem su:
- maslinovo ulje
- 2 mlada luka, sitno nasjeckana, bijeli i zeleni dio držati odvojeno
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 1 žličica kumina u prahu
- 700 grama krumpira, oguljenog i narezanog na polovice
- 450 ml punomasnog mlijeka
- 120 ml vrhnja
- 1/2 kocke povrtnog temeljca
- papar i sol, po ukusu
Kada želite pripremiti ovaj recept za kuhani krumpir s vrhnjem najprije u posudi kuhajte bijeli dio mladog luka i češnjak na maslinovom ulju dok ne omekša, oko 3 min. Dodajte kumin i kuhajte 1 minutu dok ne zamiriše. Dodajte krumpir, mlijeko, vrhnje i 1/2 kocke temeljca od povrća. Posolite i popaprite. Pokrijte poklopcem, pustite da zavrije, smanjite i pustite da se kuha oko 10-12 minuta, uz povremeno miješanje. Maknite poklopac i pustite da kuha dok se krumpir ne skuha, još 10 minuta. Zadnje 3 minute dodajte zelene dijelove mladog luka i pomiješajte. Ovaj recept za kuhani krumpir s vrhnjem već je gotov. Kuhani krumpir s vrhnjem spreman je za posluživanje uz glavno jelo po izboru. Dobar tek!