Kuharica / Kuhani krumpir s vrhnjem je tradicionalno kolumbijsko jelo

Image
Foto: Pixabay

Želite eksperimentirati u kuhinji i isprobavati nove recepte? Kuhani krumpir s vrhnjem je savršen eksperiment. Saznajte kako se priprema kuhani krumpir s vrhnjem.

3.8.2023.
12:22
Pixabay
VOYO logo

Krumpir kuhan u umaku od vrhnja, začinjen mladim lukom, češnjakom i svježim začinskim biljem čini tradicionalno kolumbijsko jelo. Od pribora, potrebni su vam samo štednjak i jedan lonac. Kuhani krumpir s vrhnjem ćete pripremiti za manje od 30 minuta. Recept je također pogodan za vegane.

Sastojci za kuhani krumpir s vrhnjem su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • maslinovo ulje
  • 2 mlada luka, sitno nasjeckana, bijeli i zeleni dio držati odvojeno
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 žličica kumina u prahu
  • 700 grama krumpira, oguljenog i narezanog na polovice
  • 450 ml punomasnog mlijeka
  • 120 ml vrhnja
  • 1/2 kocke povrtnog temeljca
  • papar i sol, po ukusu

Kada želite pripremiti ovaj recept za kuhani krumpir s vrhnjem najprije u posudi kuhajte bijeli dio mladog luka i češnjak na maslinovom ulju dok ne omekša, oko 3 min. Dodajte kumin i kuhajte 1 minutu dok ne zamiriše. Dodajte krumpir, mlijeko, vrhnje i 1/2 kocke temeljca od povrća. Posolite i popaprite. Pokrijte poklopcem, pustite da zavrije, smanjite i pustite da se kuha oko 10-12 minuta, uz povremeno miješanje. Maknite poklopac i pustite da kuha dok se krumpir ne skuha, još 10 minuta. Zadnje 3 minute dodajte zelene dijelove mladog luka i pomiješajte. Ovaj recept za kuhani krumpir s vrhnjem već je gotov. Kuhani krumpir s vrhnjem spreman je za posluživanje uz glavno jelo po izboru. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo