Desert /

Kuhane suhe smokve ih pećnice

Image
Foto: Pixabay

Smokve su popularno voće koje se može pripremati na razne načine. Ovo je jednostavan način kako pripremiti kuhane suhe smokve u pećnici.

8.12.2021.
9:08
Pixabay
VOYO logo

Smokve su izvrsnog okusa same po sebi svježe ili sušene, ali kuhanjem možete dobiti puninu okusa. U ovom receptu donosimo kako ispeći kuhane suhe smokve u pećnici sa cimetom i medom.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 10 sušenih smokava
  • 20 grama smeđeg šećera
  • 3 grama cimeta
  • med
  • 10 grama naribanog muškatnog oraščića

Kuhane suhe smokve priprema:

Prije nego ispečete smokve, potrebno ih je skuhati. Dodajte smokve u posudu sa mlakom vodom i stavite iznad vatre. Kada voda zavrije, smanjite vatru na srednje jaku i kuhajte 15 minuta polupokriveno dok smokve ne omekane. Smokve zatim izvadite i ocijedite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći korak ovog načina kako pripremiti kuhane suhe smokve je zagrijavanje pećnice. Upalite pećnicu da se zagrije na 180°C dok pripremate ostale sastojke. Smokve narežite po dužini i stavite u posudu za pečenje obloženu folijom. Stavite smokve jednu uz drugu na lim za pečenje kako bi jednostavnije začinili kuhane suhe smokve.

Kuhane suhe smokve zatim začinite. U maloj posudici pomiješajte cimet i smeđi šećer te tu mješavinu sastojaka pospite po smokvama. Zatim na kuhane suhe smokve polijte tekući med i naribani muškatni oraščić. Dodajte toliko meda da lagano prekrije sve vaše smokve.

Kuhane suhe smokve stavite u zagrijanu pećnicu i pecite ih 40 minuta. Smokve će početi puštati sok nakon 30-ak minuta, a posljednjih 10 minuta pomoći će im da se lijepo ispeku. Za kraj izvadite kuhane suhe smokve iz pećnice i ostavite da se ohlade 10-15 minuta.
Kuhane suhe smokve su gotove i spremne za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gospodin savršeni aus
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo