Preljev za brokulu izvrstan je recept za sve koji vole eksperimentirati u kuhinji. Ovisno o vašim preferencijama, možete koristiti različite sastojke poput maslinovog ulja, limunovog soka, češnjaka i začina kako biste stvorili bogat i aromatičan preljev za brokulu.
Sastojci za salatu i preljev za brokulu su:
- 1 velika glavica brokule
- 30 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 žlice crvenog vinskog octa
- 1 žlica svježeg soka od limuna
- 1 žličica sitno naribane korice limuna
- 1 mala ljutika, mljevena
- Sol i svježe mljeveni papar, po ukusu
Kada želite pripremiti ovaj preljev za brokulu najprije zakuhajte veliki lonac slane vode. Dodajte izrezane cvjetove i stabljike brokule i kuhajte dok ne budu svijetlo zelene i tek omekšaju, oko 5 minuta. Ocijedite i isperite brokulu pod hladnom vodom dok se ne ohladi i osušite tapkanjem. U velikoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje s octom, limunovim sokom, limunovom koricom i ljutikom te začinite solju i paprom. Dodajte brokulu, promiješajte i poslužite. Prelijte brokulu preljevom za brokulu neposredno prije posluživanja. Dobar tek!