Jedan od načina priprem butternut tikve je njezino kuhanje. S obzirom da je butternut veća i malo drugačijeg oblika ne može se staviti u komadu i potrebnu ju je narezati.
Sastojci potrebni za kuhanje butternut tikve:
- 1 velika butternut tikva
- 2-3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- Sol
Ako želite skuhati cijelu butternut tikvu, tada za početak stavite pećnicu da se zagrije na 180 stupnjeva Celzijusa. Pleh obložite papirom za pečenje i njega stavite butternut tikvu. Pecite je u pećnici sat i pol, a nakon toga je izvadite i ostavite da se malo ohladi. Zatim je prerežite po dužini i maknite sjemenke. Koru butternut tikve okrenite prema gore i rukama je uklonite. Meso od tikve stavite u posudu. Prepolovite tikvu po dužini. Izdubite sjemenke, okrenite koru prema gore i rukama uklonite koru. Stavite meso u zdjelu i ostavite sa strane za daljnje korištenje po želji.
Ako ste se odlučili na kuhanje samo polovice butternut tikve, tada također zagrijte pećnicu na 180C. No, sada odrežite vrh i dno butternut tikve. Prepolovite je po dužini, pri čemu pripazite na prste. Maknite sjemenke. Lim također obložite papirom za pečenje i na njega stavite polovice butternut tikve sa prerezanom stranom prema dolje. Sada, s obzirom da kuhate prepolovljenu butternut tikvu, pecite ih sat vremena.