Kuharica /

Kratki vodič za pravilno kuhanje butternut tikve

Image

Ako je butternut tikva nešto bez čega ne možete zamisliti jesen i zimu, tada je vrijeme da saznate kako je možete kuhati.

14.4.2023.
16:15
VOYO logo

Jedan od načina priprem butternut tikve je njezino kuhanje. S obzirom da je butternut veća i malo drugačijeg oblika ne može se staviti u komadu i potrebnu ju je narezati.

Sastojci potrebni za kuhanje butternut tikve:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 velika butternut tikva
  • 2-3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • Sol

Ako želite skuhati cijelu butternut tikvu, tada za početak stavite pećnicu da se zagrije na 180 stupnjeva Celzijusa. Pleh obložite papirom za pečenje i njega stavite butternut tikvu. Pecite je u pećnici sat i pol, a nakon toga je izvadite i ostavite da se malo ohladi. Zatim je prerežite po dužini i maknite sjemenke. Koru butternut tikve okrenite prema gore i rukama je uklonite. Meso od tikve stavite u posudu. Prepolovite tikvu po dužini. Izdubite sjemenke, okrenite koru prema gore i rukama uklonite koru. Stavite meso u zdjelu i ostavite sa strane za daljnje korištenje po želji.

Ako ste se odlučili na kuhanje samo polovice butternut tikve, tada također zagrijte pećnicu na 180C. No, sada odrežite vrh i dno butternut tikve. Prepolovite je po dužini, pri čemu pripazite na prste. Maknite sjemenke. Lim također obložite papirom za pečenje i na njega stavite polovice butternut tikve sa prerezanom stranom prema dolje. Sada, s obzirom da kuhate prepolovljenu butternut tikvu, pecite ih sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo