Blanširanje je tehnika pripreme hrane u kojoj se hrana kratko uroni u kipuću vodu, a zatim u hladnu vodu kako bi se zaustavio proces kuhanja. Ova tehnika se obično koristi za pripremu povrća i orašastih plodova kako bi se oljuštila kožica i omekšala unutrašnjost. Blanširanje badema je postupak koji se koristi za uklanjanje tankog smeđeg sloja kože koji prekriva badem. Kožica badema može biti gorak okus, pa se blanširanjem bademi mogu dobiti ugodniji okus i tekstura.
No, kako se blanširaju bademi? Postupak blanširanja badema je jednostavan. Potrebno je staviti bademe u posudu i preliti kipućom vodom. Ostavite bademe u vodi 1-2 minute. Zatim procijedite vodu i stavite bademe u posudu s hladnom vodom kako bi se zaustavio proces kuhanja. Nakon toga, lagano pritisnite svaki badem između prstiju kako bi ispao iz kožice. Ovaj način za blanširanje badema je već gotov. Blanširani bademi se mogu koristiti na mnogo načina, kao sastojak u slasticama, kolačima i desertima, te kao zdrava grickalica. Oni su bogati vitaminima i mineralima poput vitamina E, željeza i kalcija, što ih čini važnom namirnicom u zdravoj prehrani.