Kopriva recepti za jela / Neka kopriva nađe mjesto na vašem jelovniku - pripremite ukusna jela od koprive

Image

Kopriva je vrlo hranjiva i ukusna samonikla biljka koja ima i jestive i ljekovite prednosti. Nakon što se skuha, ubod se rasprši i može se jesti kao i svako lisnato zeleno. Ovo su ukusni kopriva recepti za jela.

3.10.2021.
8:52
VOYO logo

Kopriva se može iskoristiti na razne načine, a mi donosimo dva recepta za jela od koprive. Za prvi recept napraviti ćemo jednostavan i zdravi smoothie od koprive. Sastojci potrebni za ovaj hranjivi obrok su kokosovo mlijeko, banana, ananas, nekoliko listova koprive, krastavac i avokado. Za napraviti smoothie od koprive najprije koprivu isperite pod tekućom vodom ili namočite u sudoperu. Zatim u blender dodajte sve sastojke i miješajte dok se smjesa ne ujedini.

Kopriva recepti za jela ne staju na smoothijima. Slijedeći recept od koprive je ukusan i zdrav kruh od koprive. Za ovaj recept potreban vam je lako pečeni kvasac, 500 grama bijelog brašna, med, maslinovo ulje, sol, nekoliko listova nasjeckane koprive, 350 ml vode, 6 velikih listova koprive i jedno jaje. Za pripremu ovog kopriva recepta za jela najprije uberite koprive. Kad dođete kući, lišće koprive prelijte kuhalom kipuće vode kako biste uklonili žalac, a zatim ocijedite. Odaberite 6 velikih listova za vrh i odložite, a zatim preostalu koprivu nasjeckajte, odbacujući stabljike. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, sol i kvasac. Zatim dodajte vodu, med i ulje. Dodajte sjeckanu koprivu, dobro promiješajte da dobijete mekano tijesto. Okrenite na pobrašnjenu površinu i mijesite rukom 10 minuta dok tijesto ne postane glatko i elastično. Ulijte malo maslinovog ulja u zdjelu, ulijte tijesto, pokrijte i ostavite da se diže na toplom mjestu 2 sata ili dok se ne udvostruči. Kad smjesa naraste, podijelite tijesto na 6 loptica i stavite na podmazan pleh. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se diže još 45 minuta. Nakon što se digne premažite umućenim jajetom, stavite list koprive na vrh svake loptice i ponovno premažite jajetom. U zagrijanoj pećnici na 220°C pecite 35 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Vaš kruh od koprive je spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kopriva recepti za jela nisu komplicirani za pripremiti a vrlo su zdravi i bogati nutritivnim vrijednostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo