Kopriva recepti za jela /

Neka kopriva nađe mjesto na vašem jelovniku - pripremite ukusna jela od koprive

Image

Kopriva je vrlo hranjiva i ukusna samonikla biljka koja ima i jestive i ljekovite prednosti. Nakon što se skuha, ubod se rasprši i može se jesti kao i svako lisnato zeleno. Ovo su ukusni kopriva recepti za jela.

3.10.2021.
8:52
VOYO logo

Kopriva se može iskoristiti na razne načine, a mi donosimo dva recepta za jela od koprive. Za prvi recept napraviti ćemo jednostavan i zdravi smoothie od koprive. Sastojci potrebni za ovaj hranjivi obrok su kokosovo mlijeko, banana, ananas, nekoliko listova koprive, krastavac i avokado. Za napraviti smoothie od koprive najprije koprivu isperite pod tekućom vodom ili namočite u sudoperu. Zatim u blender dodajte sve sastojke i miješajte dok se smjesa ne ujedini.

Kopriva recepti za jela ne staju na smoothijima. Slijedeći recept od koprive je ukusan i zdrav kruh od koprive. Za ovaj recept potreban vam je lako pečeni kvasac, 500 grama bijelog brašna, med, maslinovo ulje, sol, nekoliko listova nasjeckane koprive, 350 ml vode, 6 velikih listova koprive i jedno jaje. Za pripremu ovog kopriva recepta za jela najprije uberite koprive. Kad dođete kući, lišće koprive prelijte kuhalom kipuće vode kako biste uklonili žalac, a zatim ocijedite. Odaberite 6 velikih listova za vrh i odložite, a zatim preostalu koprivu nasjeckajte, odbacujući stabljike. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, sol i kvasac. Zatim dodajte vodu, med i ulje. Dodajte sjeckanu koprivu, dobro promiješajte da dobijete mekano tijesto. Okrenite na pobrašnjenu površinu i mijesite rukom 10 minuta dok tijesto ne postane glatko i elastično. Ulijte malo maslinovog ulja u zdjelu, ulijte tijesto, pokrijte i ostavite da se diže na toplom mjestu 2 sata ili dok se ne udvostruči. Kad smjesa naraste, podijelite tijesto na 6 loptica i stavite na podmazan pleh. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se diže još 45 minuta. Nakon što se digne premažite umućenim jajetom, stavite list koprive na vrh svake loptice i ponovno premažite jajetom. U zagrijanoj pećnici na 220°C pecite 35 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Vaš kruh od koprive je spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kopriva recepti za jela nisu komplicirani za pripremiti a vrlo su zdravi i bogati nutritivnim vrijednostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo