Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
edita misirić vam donosi recept /

Koliko ste se puta upustili u izradu moussa od čokolade i uvijek je nešto pošlo krivo?

Naša Edita Misirić vam danas donosi recept za savršeni, pjenasti čoko spektakl

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Koliko ste se puta upustili u izradu moussa od čokolade i uvijek je nešto pošlo krivo? Da se takve stvari više ne bi događale, naša Edita Misirić danas vam donosi recept za savršeni, pjenasti čoko spektakl!

ČOKOLADNI MOUSSE za 4 osobe:

Jaja – 2 kom

Čokolada 72% kakaa – 125 g

Vrhnje za šlag – 375 g

Želatina – 5 g

Šećer – 50 g

Šećer s aromom naranče – 25 g

Mahuna vanilije – 1 kom

Na pari rastopiti čokoladu te je ostaviti da se lagano hladi. Za to vrijeme odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Žutanjke tući na pari uz dodatak šećera, aromatiziranog šećera, vanilije i 75 g vrhnja dok smijesa ne poveća volumen tri puta, te dodati želatinu koju smo malo rastopili u mlakoj vodi . Gotovu smijesu ostaviti da se hladi, a za to vrijeme vrhnje izlupati u šlag i bjelanjke u snijeg. Kada  žumanjci i čokolada dostigne jednaku temperaturu spojiti ih te lagano ih pomiješati. Dobivenu smijesu lagamo umiješati u šlag kojega smo prethodno pomiješali sa bijelanjcima. Smjesu lagamo miješati dok ne dobijemo jednoličnu smjesu te ju ostaviti u hladnjaku 1 sat da se ohladi. Gotovi mousse možete servirati s umakom od borovnica ili nekim drugim po vašem izboru.

Našu magazinsku emisiju 'Sve u šest' možete pratiti i na njihovoj službenoj Facebook stranici.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike