Koliko ste se puta upustili u izradu moussa od čokolade i uvijek je nešto pošlo krivo? Da se takve stvari više ne bi događale, naša Edita Misirić danas vam donosi recept za savršeni, pjenasti čoko spektakl!
ČOKOLADNI MOUSSE za 4 osobe:
- Jaja – 2 kom
- Čokolada 72% kakaa – 125 g
- Vrhnje za šlag – 375 g
- Želatina – 5 g
- Šećer – 50 g
- Šećer s aromom naranče – 25 g
- Mahuna vanilije – 1 kom
Na pari rastopiti čokoladu te je ostaviti da se lagano hladi. Za to vrijeme odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Žutanjke tući na pari uz dodatak šećera, aromatiziranog šećera, vanilije i 75 g vrhnja dok smijesa ne poveća volumen tri puta, te dodati želatinu koju smo malo rastopili u mlakoj vodi . Gotovu smijesu ostaviti da se hladi, a za to vrijeme vrhnje izlupati u šlag i bjelanjke u snijeg. Kada žumanjci i čokolada dostigne jednaku temperaturu spojiti ih te lagano ih pomiješati. Dobivenu smijesu lagamo umiješati u šlag kojega smo prethodno pomiješali sa bijelanjcima. Smjesu lagamo miješati dok ne dobijemo jednoličnu smjesu te ju ostaviti u hladnjaku 1 sat da se ohladi. Gotovi mousse možete servirati s umakom od borovnica ili nekim drugim po vašem izboru.
Našu magazinsku emisiju 'Sve u šest' možete pratiti i na njihovoj službenoj Facebook stranici.