Nitko ne voli jesti kašasto povrće tamne boje. Zato je važno znati kako i koliko se kuhaju mlade mahune. Postoji jednostavan način za pravilno kuhanje mladih mahuna. To je proces u dva koraka koji traje manje od 10 minuta kako bi se osigurali savršeni rezultati. Nakon toga mahune možete ohladiti za kasniju upotrebu u receptima ili ih odmah zagrijati sa začinima za ukusan prilog.
Za ovaj način kuhanja mladih mahuna najprije u veliki lonac dodajte 3 litre vode i sol. Zagrijte lonac na visokoj vatri dok ne zavrije i dok veliki mjehurići ne izbiju površinu. U zdjeli srednje veličine pomiješajte 1 litru vode i leda. Ostavite ledenu kupku sa strane. Dodajte mahune u kipuću vodu i kuhajte ih. Odgovor na pitanje koliko se kuhaju mlade mahune ovisi o tome koliko mahuna ima.
Međutim, uvijek kuhajte mlade mahune dok ne postanu svijetlo zelene i hrskave. Zatim mlade mahune odmah premjestite u ledenu kupku na 5 minuta kako biste prekinuli proces kuhanja. Ovaj način za kuhanje mahuna je gotov i mahune su spremne za korištenje.