Kuhanje je jedna od najboljih načina pripreme brokule jer daje hrskavo nježnu teksturu, a istodobno ističe njezine izvrsne okuse. Brokula je bogata dijetalnim vlaknima i proteinima zajedno s drugim nutrijentima. Kuhana brokula izvrstan je prilog za mnoga predjela, uključujući piletinu, svinjske kotlete i jela s roštilja. Stoga je važno znati koliko se kuha brokula.
Vrijeme kuhanja brokule uvelike ovisi o vašem osobnom ukusu i veličini brokule. Brokula se brzo kuha, a ključ je kuhati stabljike i cvjetove odvojeno jer se stabljika brokule dulje kuha. Zakuhajte vodu u loncu na jakoj vatri i dodajte prstohvat soli. Prvo dodajte peteljke brokule i kuhajte 2 minute. Zatim dodajte cvjetiće u kipuću vodu te ih potpuno potopite u vodu. Kuhajte 3 minute dok brokula ne postane hrskava. Ako volite mekšu teksturu, možete kuhati brokulu još 2 minute.
Kada ste skuhali brokule, jednostavno ih ocijedite pomoću cjedila. Najbolje je kuhanu brokulu odmah potopiti u zdjelu s hladnom ili ledenom vodom. To će pomoći zaustaviti proces kuhanja i osigurati hrskavu teksturu zajedno sa svijetlozelenom bojom. Kada znate koliko kuhati brokulu, osigurati ćete si ukusnu i hrskavu brokulu svaki put.