Dinstanje je brz, svestran način kuhanja bilo koje vrste gljiva, a također možete dinstati nekoliko vrsta gljiva odjednom. Kada dinstate gljive, počnite s najsvježijim gljivama koje možete pronaći i pravilno ih očistite i pripremite. No, kako pripremiti gljive za dinstanje i koliko se gljive dinstaju?
Kako biste pripremili gljive za dinstanje, potrebno ih je očistiti i narezati. Vlažnim papirnatim ručnikom ili mekom četkom obrišite svaku gljivu, jednu po jednu, kako biste uklonili svu prljavštinu. Nakon toga gljive lagano isperite hladnom vodom i osušite papirnatim ručnicima, ali nemojte namakati gljive. Nakon čišćenja gljiva, odrežite vrh svake stabljike. Na površini za rezanje narežite gljive na polovice, četvrtine ili kriške. Kada su gljive spremne, možete dinstati gljive. No, koliko se gljive dinstaju?
Najprije zagrijte ulje ili maslac na srednje jakoj vatri. Kad se ulje ili otopljeni maslac zagriju, dodajte gljive. Trebali biste čuti cvrčanje. Dinstajte gljive 4 do 5 minuta ili dok ne omekšaju i lagano porumene. Kada dinstate gljive dulje od 5 minuta, one će izgubiti svoju teksturu i okus.