Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kako dinstati gljive? Koliko se dugo gljive dinstaju?

Jeste li znali da pravilno dinstanje gljiva može poboljšati njihov okus i teksturu? Saznajte koliko se gljive dinstaju kako bi njihov okus bio upotpunjen.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Dinstanje je brz, svestran način kuhanja bilo koje vrste gljiva, a također možete dinstati nekoliko vrsta gljiva odjednom. Kada dinstate gljive, počnite s najsvježijim gljivama koje možete pronaći i pravilno ih očistite i pripremite. No, kako pripremiti gljive za dinstanje i koliko se gljive dinstaju?

Kako biste pripremili gljive za dinstanje, potrebno ih je očistiti i narezati. Vlažnim papirnatim ručnikom ili mekom četkom obrišite svaku gljivu, jednu po jednu, kako biste uklonili svu prljavštinu. Nakon toga gljive lagano isperite hladnom vodom i osušite papirnatim ručnicima, ali nemojte namakati gljive. Nakon čišćenja gljiva, odrežite vrh svake stabljike. Na površini za rezanje narežite gljive na polovice, četvrtine ili kriške. Kada su gljive spremne, možete dinstati gljive. No, koliko se gljive dinstaju?

Najprije zagrijte ulje ili maslac na srednje jakoj vatri. Kad se ulje ili otopljeni maslac zagriju, dodajte gljive. Trebali biste čuti cvrčanje. Dinstajte gljive 4 do 5 minuta ili dok ne omekšaju i lagano porumene. Kada dinstate gljive dulje od 5 minuta, one će izgubiti svoju teksturu i okus.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike