Jedan od načina čuvanja jabuka tijekom zimskih mjeseci je u obliku kompota. Skuhajte kompot od jabuka i čuvajte ga u hladnjaku do 2 tjedna. Priprema kompota nije zahtjevna, ali je važno dovoljno dugo kuhati kompot. Saznajte koliko dugo se kuha kompot od jabuka.
Sastojci za kompot od jabuka:
- 2 žlice maslaca
- 2 žlice smeđeg šećera
- 350g jabuka
- 70g grožđica
- 1 žličica mljevenog cimeta
- ½ žličice mljevenog đumbira
Priprema kompota od jabuka :
Otopite maslac u velikoj tavi na srednje jakoj vatri, a zatim umiješajte šećer i miješajte sve dok se maslac ne otopi u potpunosti.
Dodajte preostale sastojke za kompot od jabuka, dobro ih promiješajte te ih potom poklopite i kuhajte na srednjoj vatri 12 minuta uz redovito miješanje dok jabuke ne omekšaju i počnu se lomiti. Samo pripazite da ih ne kuhate predugo kako jabuke ne bi postale gnjecave. Vrijeme kuhanja kompota jabuka može varirati ovisno o količini jabuka koje se kuhaju i jačini vatre na kojoj se kuhaju.
Kompot od jabuka za zimu ulijte u teglice koje možete zatvorite.