Kolač od kestena je izvrsna jesenska delicija, a ovaj čokoladni kolač od kestena bez pšenice iznenađujuće je lagan. Izvrsna stvar u vezi ovog kolača od kestena je što će donijeti uzbudljiv jesenski ugođaj u vaš dom. Sastojci potrebni da se pripremi kolač od kestena su:
- 115 grama čokolade
- 115 grama neslanog maslaca
- 4 velika jaja
- 100 grama šećera
- ⅛ žličice soli
- 55 grama kestenovog brašna
- 85 grama nasjeckanih kuhanih kestena
- 120 ml vrhnja za šlag
Prvo što trebate učiniti kada pripremate kolač od kestena je zagrijati pećnicu na 180°C. Otopite čokoladu i maslac u posudi postavljenoj iznad kipuće vode dok se čokolada gotovo potpuno ne otopi, zatim maknite s vatre i miješajte smjesu dok ne postane glatka. U zdjeli za miješanje pjenasto miksajte žumanjke s 50 grama šećera i soli dok ne postanu blijedi i gusti. Umiješajte toplu čokoladu i ostavite sa strane.
Stavite bjelanjke u čistu zdjelu i tucite ih dok ne postanu pjenasti, zatim dodajte preostalih 50 grama šećera i tucite dok bjelanjci ne postanu čvrsti, ali ne i suhi. U čokoladnu smjesu umiješajte brašno od kestena i nasjeckane kestene, pa umiješajte ¼ smjese od bjelanjaka. Umiješajte preostale bjelanjke i ostružite tijesto u kalup bez maslaca, poravnajte vrh ako je potrebno. Pecite 25 do 30 minuta. Ohladite kolač od kestena na rešetki te poslužite. Dobar tek!