kremasti užitak / Lagani desert za poslijepodne: kolač od dvije vrste čokolade i malina

Nagrađivana hrvatska slastičarka pripremila je za vas kremasti kolač od malina i čokolade koji će oduševiti svakoga

8.5.2017.
10:49
VOYO logo

Sastojci

  • bijela čokolada 300 grama
  • crna čokolada 300 grama
  • slatko vrhnje 5 decilitara
  • stolni margarin 50 grama
  • tučeno slatko vrhnje 3 decilitra
  • vježe maline 500 gramasastojak

Postupak

Bijelu čokoladu otopiti na pari, izliti je na ravnu površinu koju smo prekrili prozirnom folijom. Razmazat ćemo je na milimetar debljine. Zavriti slatko vrhnje, prohladiti ga pa dodati tamnu čokoladu. Kad se čokolada ohladi dodamo u nju margarin i malo slatkog tučenog vrhnja. Dok se crna čokolada hladi, bijelu ćemo izrezati okruglom šablonom i staviti je u hladnjak. Pripremljenu kremu od tamne čokolade staviti u hladnjak na sat vremena. 

Serviranje

U slastičarsku vrećicu staviti čokoladnu kremu. Na tanjur staviti bijelu čokoladu, na nju kremu od crne, na nju maline koje smo prethodno osušili. Staviti drugu polovicu bijele čokolade, kremu od crne i maline. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo