Kulinarstvo / Koji začini idu uz rižu?

Image
Foto: Pixabay

Volite eksperimentirati u kuhinji? Zašto ne biste isprobali nove začine za rižu? Koji začini idu uz rižu?

16.5.2022.
10:41
Pixabay
Play logo

Riža je izvrstan prilog i lako se kuha, ali sama po sebi nema ukusan okus. Jedna od prednosti te jednostavnosti je da može poslužiti kao izvrsno prazno platno za druge jače okuse. Postoje određeni začini koji idu uz rižu te obogaćuju njen blag okus.

Prvi začin koji ide uz rižu je kim. Kim unosi zemljanu orašastost u slana jela, a isto može učiniti i s rižom. Kada koristite kim za aromatiziranje riže, dobro je zadržati sjemenke cijele. Riža začinjena kimom svestran je prilog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Češnjak u prahu je još jedan izvrstan začin koji ide uz rižu. Češnjak je svestranog okusa koji može dobro funkcionirati u mnogim namirnicama koje same po sebi nisu posebno aromatizirane. Dodavanje češnjaka riži daje joj oštru notu koja rižu čini ukusnijom. Češnjak možete dodati u obliku ulja od češnjaka ili možete dodati češnjak u prahu.

Posljednji začin koji ide uz rižu je šafran. Šafran se može koristiti uz bilo koju vrstu riže, ali se najčešće dodaje u basmati rižu. Prilikom pripreme riže sa šafranom, šafran se namoči u vodi, a zatim se tekućina koristi za kuhanje riže.

Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo