Piletina se obično preferira u odnosu na drugu hranu s proteinima jer sadrži manje kalorija, kolesterola i zasićenih masti. Sada, bilo da ste na putu zdrave prehrane ili jednostavno volite piletinu, važno je da uz jela od piletine možete ponuditi što više varijacija ako je često pripremate kod kuće. Da ne duljimo, evo odgovora na pitanja koji začini idu uz piletinu.
Prvi na našoj listi koji začini idu uz piletinu je kumin. Kumin je sušeno sjeme aromatične arome. Ove žuto-smeđe sjemenke su duguljastog oblika, uzdužno izbočene. Zapravo podsjećaju na sjemenke kima, ali kim je veći i svjetlije boje. Kumin ima izrazit okus i miris. Daje zemljani okus, što ga čini savršenim za aromatiziranje piletine na žaru. Osim što sadrži antioksidanse, također ima svojstva protiv raka, može pomoći u kontroli šećera u krvi i u borbi protiv bakterija i parazita.
Crni papar pripada obitelji proizvodi se od nezrele koštice biljke paprike. Ove koštunice se kratko kuhaju u vrućoj vodi, a zatim suše na suncu ili strojno. Nakon sušenja, kožica paprike oko sjemena se skuplja i potamni i sada se zove crni papar. Crni papar je bogat antioksidansima i ima protuupalna svojstva. Svoju začinjenu toplinu, kad se pukne, dobiva iz piperina koji dolazi iz samog sjemena. Vanjski sloj voća sadrži organske spojeve koji mu daju citrusne, drvenaste i cvjetne note.
Za kraj donosimo još jedan ukusni začin koji ide uz piletinu. To je kajanski prah. Kajanski prah se proizvodi od sušene i mljevene kajenske paprike. U svom izvornom obliku, normalno crvene boje, tanak je, dugačak oko 10-15 centimetara i sa zakrivljenim vrhom.
Kada tražite koji začini idu uz piletinu, sa gore navedenim začinima ne možete pogriješiti.