Gulaš je vrhunski predstavnik mađarske kuhinje koji simbolizira bogatu kulturnu baštinu i ljubav prema tradicionalnim okusima. Ovo nacionalno jelo Mađarske, sastoji se od skromnih i autentičnih sastojaka koji se kroz jednostavan postupak pretvaraju u savršen gulaš. Ali koji su glavni sastojci za gulaš? Saznajte koji su sastojci neophodni za uspješan gulaš.
Središnji dio ovog jela je meso, često junetina, koje se pažljivo nareže na komade. Paprika, začin koji je sinonim za mađarsku kuhinju, dodaje dubinu okusu i boju. Korjenasto povrće poput mrkve i peršina donosi teksturu i bogatstvo. Mirisi i okusi se balansiraju tradicionalnim začinima poput majčine dušice, kumina i lovorovog lista. Sve to su sastojci za gulaš koji se ne smiju izbjeći.
Da bi se postigao bogat okus umaka, obično se koristi koncentrat ili pire od rajčice koji unosi svježinu i zaokružuje okus jela. Svi sastojci pažljivo se uravnoteže temeljcem, bilo pilećim, goveđim ili povrtnim, kako bi se postigla savršena gustoća i bogatstvo umaka. Klasični gulaš također može sadržavati i druge dodatke poput krumpira ili tjestenine, ovisno o regionalnim varijacijama i osobnim preferencijama.