Priprema domaćeg kiselog kupusa vrlo je jednostavan proces: sve što vam treba je kupus, sol, posuda za fermentaciju i dovoljno vremena. No kada svladate osnovni recept, možete početi aromatizirati svoj kiseli kupus drugim povrćem, začinskim biljem, začinima i aromatiziranim morskim solima kako biste ga podigli na sljedeću razinu. Evo koji su sve začini za kiseli kupus.
Sjemenke kima daju kiselom kupusu poseban okus koji je popularan u istočnoeuropskim i njemačkim receptima.
Bobice smreke također se često dodaju njemačkim receptima za kiseli kupus, a lijepo se slažu s jabukom i kruškom.
Čili u prahu u korejskom stilu s blagim dimljenim rubom, a tradicionalno se dodaje kiselom kupusu.
Kurkuma je još jedan začin za kiseli kupus. Kurkuma kiselom kupusu daje trpku notu i živu zlatnu boju. Lijepo je u kombinaciji s ananasom i đumbirom. Koji su još začini za kiseli kupus?
Čilije su uvijek ljupke u kiselom kupusu, a daje im ugodnu toplinu. Možete dodati i sušene i svježe čili papričice, a lijepo se slažu s češnjakom i mladim lukom. Postoji li još začina za kiseli kupus?
Đumbir smiruje i podržava probavni sustav, a dobro djeluje u kiselom kupusu u kombinaciji s kurkumom i crnim paprom ili ljutim čilijem i češnjakom. To su sve začini za kiseli kupus koje morate isprobati.