Zimnica /

Koji je najbolji omjer octa i vode za kiseljenje paprike?

Image
Foto: Pixabay

U potrazi ste za dobrim receptom za kiseljenje paparike. Donosimo recept i otkrivamo koji je najbolji omjer octa i vode za kiseljenje paprike.

2.5.2023.
11:39
Pixabay
VOYO logo

Za pravilno kiseljenje paprike važno je napraviti dobru salamuru. Osnovni sastojci svake salamure za kiseljenje su ocat i voda. Koji je najbolji omjer octa i vode za kiseljenje paprike?

Sastojci za kiseljenje paparike:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kilogram crvene paprike
  • šalica jabučnog octa (ili octa od bijelog vina ili destiliranog bijelog octa)
  • šalica vode
  • 2 žlice meda ili šećera po izboru
  • 2 režnja češnjaka, oguljena i zdrobljena
  • 1 žličica soli

Prvo pripremite paprike. Odrežite vrh paprike i uklonite sjemenke i opne. Nasjeckajte papriku.

U malom loncu pomiješajte ocat, vodu, med i sol. Smjesu zagrijte do kuhanja, povremeno miješajući da se zaslađivač otopi u tekućini. Maknite s vatre i papriku pažljivo prelijte tekućinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pustite da se kisele paprike ohlade na sobnu temperaturu u staklenci, a zatim zavijte poklopac i ohladite kisele paprike.

Najbolji omjer octa i vode za kiseljenje paprike je 50:50.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo