Kuhinjske tajne / Koja je glavna razlika između suhog i svježeg kvasca?

Image
Foto: Pixabay

Kvasac je ključni sastojak kod pripreme kruha, peciva i drugih peciva, ali mnogi se pitaju koja je razlika između suhog i svježeg kvasca. Donosimo jednostavno objašnjenje razlike između suhog i svježeg kvasca.

5.5.2023.
10:03
Pixabay
VOYO logo

Kvasac je gljivica koja se koristi za fermentaciju tijesta u procesu pečenja. Suhi kvasac je proizveden sušenjem svježeg kvasca, dok se svježi kvasac može naći u obliku kuglica ili kockica. Glavna razlika između suhog i svježeg kvasca je u načinu korištenja. No, kako se koristi suhi kvasca, a kako se koristi svježi kvasac?

Suhi kvasac se može koristiti direktno u tijesto, dok se svježi kvasac mora prvo otopiti u malo tople vode ili mlijeka. Također, svježi kvasac ima kraći rok trajanja i treba ga čuvati u hladnjaku, dok se suhi kvasac može čuvati na sobnoj temperaturi i ima dulji rok trajanja. Oba tipa kvasca imaju sličan okus i teksturu, ali mnogi tvrde da svježi kvasac daje bolji okus tijestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga, kada donosite odluku što koristiti, suhi ili svježi kvasca, važno je uzeti u obzir recept za koji se koristi kvasac i osobne preference. Međutim, ako nemate mogućnost izbora između ove dvije vrste kvasca, odaberite onu vrstu kvasca kojoj imate pristup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo