Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Klasični mediteranski recept za lazanje sa mljevenim mesom i sirom

Želite pripremiti klasičan starinski recept za lazanje sa mljevenim mesom i sirom? Ne tražite dalje. Donosimo jednostavan recept za lazanje sa mljevenim mesom i sirom.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ovaj recept za lazanje sa mljevenim mesom i sirom spaja nježne listove tjestenine, kremasti nadjev od sira ricotta i bogati mesnati umak od rajčice za izvanredan okus. Poslužite ovaj recept za lazanje sa salatom po izboru.

Sastojci za lazanje sa mljevenim mesom i sirom su:

12 listova za lazanje, nekuhanih

900 grama mozzarella sira, naribanog i podijeljenog

120 grama parmezana, naribanog i podijeljenog sira

Za umak od rajčice:

500 grama nemasne mljevene govedine

1 glavica luka, narezana na kockice

2 češnja češnjaka, mljevena

1000 ml bešamel umaka

2 žlice paste od rajčice

1 žličica talijanske mješavine začina

Za sir:

400 grama ricotta sira

60 grama nasjeckanog svježeg peršina

1 jaje

Kada pripremate ovaj recept za lazanje sa mljevenim mesom i sirom najprije zagrijte pećnicu na 180°C. U velikom loncu posoljene vode skuhajte tjesteninu za lazanje do al dente prema uputama na pakiranju. Ocijedite, isperite pod hladnom vodom i ostavite sa strane. U velikoj tavi zagrijavajte mljeveno meso, luk i češnjak na srednje jakoj vatri dok ne postane ružičasto. Ocijedite eventualnu masnoću. Umiješajte umak za tjesteninu, pastu od rajčice, talijanske začine, ½ žličice soli i ¼ žličice crnog papra. Pirjajte nepoklopljeno na srednjoj vatri 5 minuta ili dok se ne zgusne.

U zasebnoj zdjeli pomiješajte 350 grama mozzarelle, 60 grama šalice parmezana, ricottu, peršin, jaje i ¼ žličice soli. Raširite 250 grama mesnog umaka u vatrostalnu posudu. Nadjenite 3 rezanca za lazanje i dodajte ⅓ smjese ricotta sira i 240 grama mesnog umaka. Ponovite još dvaput. Pokrijte lazanje s mljevenim mesom i sirom i pecite 45 minuta. Uklonite foliju i pospite s preostalim sirom. Pecite dodatnih 15 minuta ili dok lazanje ne porumeni. Ovaj recept za lazanje sa mljevenim mesom i sirom je gotov i spreman za posluživanje. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike