Klasični mediteranski recept za lazanje sa mljevenim mesom i sirom
Ovaj recept za lazanje sa mljevenim mesom i sirom spaja nježne listove tjestenine, kremasti nadjev od sira ricotta i bogati mesnati umak od rajčice za izvanredan okus. Poslužite ovaj recept za lazanje sa salatom po izboru.
Sastojci za lazanje sa mljevenim mesom i sirom su:
12 listova za lazanje, nekuhanih
900 grama mozzarella sira, naribanog i podijeljenog
120 grama parmezana, naribanog i podijeljenog sira
Za umak od rajčice:
500 grama nemasne mljevene govedine
1 glavica luka, narezana na kockice
2 češnja češnjaka, mljevena
1000 ml bešamel umaka
2 žlice paste od rajčice
1 žličica talijanske mješavine začina
Za sir:
400 grama ricotta sira
60 grama nasjeckanog svježeg peršina
1 jaje
Kada pripremate ovaj recept za lazanje sa mljevenim mesom i sirom najprije zagrijte pećnicu na 180°C. U velikom loncu posoljene vode skuhajte tjesteninu za lazanje do al dente prema uputama na pakiranju. Ocijedite, isperite pod hladnom vodom i ostavite sa strane. U velikoj tavi zagrijavajte mljeveno meso, luk i češnjak na srednje jakoj vatri dok ne postane ružičasto. Ocijedite eventualnu masnoću. Umiješajte umak za tjesteninu, pastu od rajčice, talijanske začine, ½ žličice soli i ¼ žličice crnog papra. Pirjajte nepoklopljeno na srednjoj vatri 5 minuta ili dok se ne zgusne.
U zasebnoj zdjeli pomiješajte 350 grama mozzarelle, 60 grama šalice parmezana, ricottu, peršin, jaje i ¼ žličice soli. Raširite 250 grama mesnog umaka u vatrostalnu posudu. Nadjenite 3 rezanca za lazanje i dodajte ⅓ smjese ricotta sira i 240 grama mesnog umaka. Ponovite još dvaput. Pokrijte lazanje s mljevenim mesom i sirom i pecite 45 minuta. Uklonite foliju i pospite s preostalim sirom. Pecite dodatnih 15 minuta ili dok lazanje ne porumeni. Ovaj recept za lazanje sa mljevenim mesom i sirom je gotov i spreman za posluživanje. Dobar tek!
403 Forbidden