Za kiseljenje krastavaca na hladno nije potrebna sterilizacija staklenki ni bilo koja druga posebna oprema. Sve što vam treba za kiseljenje krastavaca na hladno je hladnjak i dobra volja. Kiseli krastavci iz hladnjaka pripremaju se izuzetno brzo i jednostavno.
Sastojci potrebni za kiseljenje krastavaca na hladno su:
- 200 ml bijelog octa
- 3 žlice soli
- 2 žlice šećera
- 2 šalice hladne vode
- 1 kilogram krastavaca za kiseljenje
- 2 žlice sjemenki korijandera
- 6 velikih režnjeva češnjaka
- 1 žličica sjemena gorušice
- ¼ žličice pahuljica crvene paprike
- 16 grančica kopra
Prvo što je potrebno napraviti za kiseljenje krastavaca na hladno je miješanje octa, soli i šećera u malom loncu na jakoj vatri. Miješajte dok se sol i šećer ne otope. Prebacite tekućinu u zdjelu i umutite u hladnu vodu. Ohladite tekućinu dok ne budete spremni za upotrebu. Zatim pripremite krastavce i češnjak. Krastavce prepolovite po dužini, a češnjak ogulite i prepolovite.
Sljedeći korak za kiseljenje krastavaca na hladno je dodavanje krastavaca u staklenke. Stavite krastavce u dvije čiste staklenke. Dodajte sjemenke korijandera, režnjeve češnjaka, sjemenke gorušice, ljuskice crvene paprike, grančice kopra i ohlađenu slanu otopinu u staklenke, ravnomjerno rasporedivši. Ovaj način za kiseljenje krastavaca na hladno već je gotov. Pokrijte staklenke i ostavite u hladnjaku oko 24 sata, a zatim poslužite. Dobar tek!