Koji je postupak za kiseljenje krastavaca na hladno?
Za kiseljenje krastavaca na hladno nije potrebna sterilizacija staklenki ni bilo koja druga posebna oprema. Sve što vam treba za kiseljenje krastavaca na hladno je hladnjak i dobra volja. Kiseli krastavci iz hladnjaka pripremaju se izuzetno brzo i jednostavno.
Sastojci potrebni za kiseljenje krastavaca na hladno su:
200 ml bijelog octa
3 žlice soli
2 žlice šećera
2 šalice hladne vode
1 kilogram krastavaca za kiseljenje
2 žlice sjemenki korijandera
6 velikih režnjeva češnjaka
1 žličica sjemena gorušice
¼ žličice pahuljica crvene paprike
16 grančica kopra
Prvo što je potrebno napraviti za kiseljenje krastavaca na hladno je miješanje octa, soli i šećera u malom loncu na jakoj vatri. Miješajte dok se sol i šećer ne otope. Prebacite tekućinu u zdjelu i umutite u hladnu vodu. Ohladite tekućinu dok ne budete spremni za upotrebu. Zatim pripremite krastavce i češnjak. Krastavce prepolovite po dužini, a češnjak ogulite i prepolovite.
Sljedeći korak za kiseljenje krastavaca na hladno je dodavanje krastavaca u staklenke. Stavite krastavce u dvije čiste staklenke. Dodajte sjemenke korijandera, režnjeve češnjaka, sjemenke gorušice, ljuskice crvene paprike, grančice kopra i ohlađenu slanu otopinu u staklenke, ravnomjerno rasporedivši. Ovaj način za kiseljenje krastavaca na hladno već je gotov. Pokrijte staklenke i ostavite u hladnjaku oko 24 sata, a zatim poslužite. Dobar tek!