Kiseli kupus s komadićima svinjetine recept je za pripremu svinjetine u kombinaciji s kiselim kupusom. Ovo ukusno jelo jednostavno je za pripremu, brzo se priprema i može se poslužiti kao glavno jelo.
Kiseli kupus s komadićima svinjetine sastojci:
- 50 dkg kiselog kupusa
- glavica luka
- svježa crvena paprika
- 20 dkg sivnjetine
- 5 dkg maslaca
- češanj češnjaka
- žličica mljevene crvene paparike
- prstohvat muškatnog oraščića
- sušeni mažuran
- 3 žlice koncentrata rajčice
- 2,5 dcl guveđe juhe
- sol
- papar
Kiseli kupus s komadićima svinjetine priprema:
Na ulju i maslacu pržite luk koji ste posolili. Dodajte češnjak i crvenu papriku koju st narezali na manje komade. Neka se sve prži dok povrće ne omekša. Dodajte koncentrat rajčice i izmiješajte. Nakon toga mljevenu crvenu papriku, majčinu dušicu i muškatni oraščić. Neka se kratko pirja, a na to sve stavite svinjski file i posolite. Pirjajte oko dvije minute. Na kraju dodajte narezani kiseli kupus, ulijte juhu i promiješajte. Neka se sve kuha 10-ak minuta.
Kiseli kupus s komadićima svinjetine je gotov i spreman za posluživanje.