Kiseli kupus s komadićima svinjetine
Kiseli kupus s komadićima svinjetine recept je za pripremu svinjetine u kombinaciji s kiselim kupusom. Ovo ukusno jelo jednostavno je za pripremu, brzo se priprema i može se poslužiti kao glavno jelo.
Kiseli kupus s komadićima svinjetine sastojci:
50 dkg kiselog kupusa
glavica luka
svježa crvena paprika
20 dkg sivnjetine
5 dkg maslaca
češanj češnjaka
žličica mljevene crvene paparike
prstohvat muškatnog oraščića
sušeni mažuran
3 žlice koncentrata rajčice
2,5 dcl guveđe juhe
sol
papar
Kiseli kupus s komadićima svinjetine priprema:
Na ulju i maslacu pržite luk koji ste posolili. Dodajte češnjak i crvenu papriku koju st narezali na manje komade. Neka se sve prži dok povrće ne omekša. Dodajte koncentrat rajčice i izmiješajte. Nakon toga mljevenu crvenu papriku, majčinu dušicu i muškatni oraščić. Neka se kratko pirja, a na to sve stavite svinjski file i posolite. Pirjajte oko dvije minute. Na kraju dodajte narezani kiseli kupus, ulijte juhu i promiješajte. Neka se sve kuha 10-ak minuta.
Kiseli kupus s komadićima svinjetine je gotov i spreman za posluživanje.