Kinesko povrće recepti /

Ukusni recepti pripreme kineskog povrća

Image

Kinesko povrće recepti često se razlikuju, ovisno o vrsti hrane koju želite pripremiti. Ovi recepti za kinesko povrće definitivno će vam se svidjeti.

1.10.2021.
9:18
VOYO logo

Kao prvi recept za kinesko povrće donosimo vam bakinu juhu sa kineskim povrćem. Za pripremu ovog jela potreban vam je kilogram kostiju svinjskog vrata, voda, dva narezana krumpira, dvije rajčice, nasjeckan luk, narezana mrkva, bijeli šećer i sol. Stavite kosti svinjskog vrata u veliki lonac i pokrijte vodom. Pustite da zavri i žlicom s prorezima skinite pjenu s površine. Ocijedite. Vratite kosti u lonac. Dodajte 10 šalica vode, krumpir, rajčicu, luk i mrkvu. Pustite da zavri. Smanjite vatru na lagano i kuhajte juhu dok se okusi ne sjedine, 1 do 2 sata. Začinite šećerom i solju.

Sljedeći recept za kinesko povrće je ukusna salata od kineskog povrća. Za ovu salatu potrebna vam je nekuhana smeđa riža, voda, šafranika, poriluk, češnjak, korijen đumbira, nasjeckane tikvice, nasjeckana  mrkva te morska sol. Za pripremiti ovaj recept kineskog povrća smeđu rižu i vodu stavite kuhati u lonac na jakoj vatri. Smanjite vatru na srednje nisku temperaturu, poklopite i pirjajte dok riža ne omekša i dok se tekućina ne upije, 45 do 50 minuta. Zatim zagrijte ulje šafranike u tavi na umjerenoj vatri. Umiješajte poriluk, češnjak i đumbir te kuhajte i miješajte dok poriluk ne omekša, oko 5 minuta. Umiješajte tikvice, mrkvu i žutu tikvu. Začinite solju. Nastavite kuhati i miješajte dok povrće ne omekša, oko 2 minute. Poslužite uz smeđu rižu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovi recepti za kinesko povrće nisu nimalo komplicirani za pripremiti ali imaju poseban ukusan okus, ukoliko volite kinesko povrće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo