Kao prvi recept za kinesko povrće donosimo vam bakinu juhu sa kineskim povrćem. Za pripremu ovog jela potreban vam je kilogram kostiju svinjskog vrata, voda, dva narezana krumpira, dvije rajčice, nasjeckan luk, narezana mrkva, bijeli šećer i sol. Stavite kosti svinjskog vrata u veliki lonac i pokrijte vodom. Pustite da zavri i žlicom s prorezima skinite pjenu s površine. Ocijedite. Vratite kosti u lonac. Dodajte 10 šalica vode, krumpir, rajčicu, luk i mrkvu. Pustite da zavri. Smanjite vatru na lagano i kuhajte juhu dok se okusi ne sjedine, 1 do 2 sata. Začinite šećerom i solju.
Sljedeći recept za kinesko povrće je ukusna salata od kineskog povrća. Za ovu salatu potrebna vam je nekuhana smeđa riža, voda, šafranika, poriluk, češnjak, korijen đumbira, nasjeckane tikvice, nasjeckana mrkva te morska sol. Za pripremiti ovaj recept kineskog povrća smeđu rižu i vodu stavite kuhati u lonac na jakoj vatri. Smanjite vatru na srednje nisku temperaturu, poklopite i pirjajte dok riža ne omekša i dok se tekućina ne upije, 45 do 50 minuta. Zatim zagrijte ulje šafranike u tavi na umjerenoj vatri. Umiješajte poriluk, češnjak i đumbir te kuhajte i miješajte dok poriluk ne omekša, oko 5 minuta. Umiješajte tikvice, mrkvu i žutu tikvu. Začinite solju. Nastavite kuhati i miješajte dok povrće ne omekša, oko 2 minute. Poslužite uz smeđu rižu.
Ovi recepti za kinesko povrće nisu nimalo komplicirani za pripremiti ali imaju poseban ukusan okus, ukoliko volite kinesko povrće.