Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kako napraviti ukusne kekse s lješnjacima i čokoladom?

Bogati keksi s lješnjacima i čokoladom svojom će hrskavom strukturom oduševiti sve koji ih probaju. Donosimo ukusan recept za kekse s lješnjacima i čokoladom koji nikada neće razočarati.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Keksi s lješnjacima i čokoladom kombiniraju slatke razine čokolade u svakom zalogaju s hrskavim lješnjacima kako bi dodali dodatnu teksturu i orašasti okus. Keksi s lješnjacima i čokoladom izvrsni su za poslastice vikendom ili želju za slatkim sredinom tjedna.

Sastojci potrebni da se pripreme keksi s lješnjacima i čokoladom su:

115 grama neslanog maslaca

110 g svijetlo smeđeg šećera

50 g granuliranog šećera

1 veće jaje

½ žličice ekstrakta vanilije

30 grama glatkog brašna

35 grama kakaa u prahu

½ žličice sode bikarbone

½ žličice praška za pecivo

½ žličice soli

100 grama mliječne čokolade na komadiće

85 grama blanširanih lješnjaka, lagano tostiranih i nasjeckanih

Kako biste pripremili kekse s lješnjacima i čokoladom najprije u zdjeli miksajte maslac, svijetlo smeđi šećer i bijeli šećer dok ne postane svijetlo i pjenasto, otprilike 3 minute. Dodajte jaje i ekstrakt vanilije i miksajte dok se sastojci ne sjedine. Zatim u posudu prosijte brašno, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol te miksajte na laganoj brzini dok se ne sjedini.

Sljedeće što je potrebno učiniti kako bi pripremili kekse s lješnjacima i čokoladom je umiješati ¾ nasjeckanih lješnjaka i komadiće čokolade. Ostatak ostavite sa strane. Kada su sastojci sjedinjeni, možete oblikovati kuglice od tijesta za kekse. Pomoću žlice oblikujte tijesto u kuglice od 2 cm i stavite na lim za pečenje. Na vrh kuglica utisnite preostale lješnjake i čokoladu. Ostavite u hladnjaku najmanje 1 sat ili zamrznite 30 minuta. Hlađenje preko noći u hladnjaku je idealno, a pečenje neohlađenog tijesta znači da će se keksi s lješnjacima i čokoladom previše raširiti.

Zatim pećnicu na 180°C i obložite dva pleha papirom za pečenje. Izvadite kuglice iz hladnjaka i stavite ih na pleh ostavljajući najmanje 5 cm između kuglica. Pecite 9-11 minuta. Nakon proteklog vremena, ostavite kekse s lješnjacima i čokoladom da se ohlade 10 minuta te poslužite. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike