Mekani, ukusni keksi od badema i limuna sa sjajnom glazurom od limuna će vas oduševiti. Ovi zdravi keksi s limunom i bademom savršen su jednostavan recept za uljepšati dan. Keksi od limuna i badema napravljeni su od prhkog tijesta od limuna i badema s bademovim brašnom i javorovim sirupom, tako da su veganski, bez glutena, bez mliječnih proizvoda i ne sadrže rafinirane šećere.
Sastojci potrebni da se pripreme keksi od limuna i badema su:
- 2 ½ šalice blanširanog bademovog brašna
- ¼ šalice veganskog maslaca
- 5 žlica javorov sirup
- ¼ žličice sol
- ¼ žličice ekstrakt badema
- 1 ½ žlica limunove korice
- Glazura od limuna
- 2 šalice šećera u prahu
- 3 žlice soka od limuna
Kako biste pripremili ukusne kekse od limuna i badema najprije u velikoj zdjeli pomiješajte bademovo brašno, rastopljeni veganski maslac, javorov sirup, sol, ekstrakt badema i koricu limuna. Miješajte dok se dobro ne sjedini. Pokrijte zdjelu plastičnom folijom i stavite tijesto u hladnjak da se ohladi najmanje 30 minuta.Kada ste spremni za pečenje, zagrijte pećnicu na 175°C i obložite veliki lim za pečenje papirom za pečenje.
Uzmite komade tijesta i oblikujte ih u kuglice i stavite 5 cm jedna od druge na obložen lim za pečenje. Lagano pritisnite rukama da malo spljoštite kekse. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 12-14 minuta ili dok rubovi kolačića ne porumene. Pustite da se ohladi na limu za pečenje 10-20 minuta, zatim izvadite na rešetku da se potpuno ohladi. Keksi od limuna i badema već su gotovi, ali ih možete dodatno ukrasiti glazurom od limuna. Pomiješajte limunovu koricu, limunov sok i šećer u prahu dok ne postane glatko.Premažite preko ohlađenih keksiju. Keksi od limuna i badema su gotovi i spremni za posluživanje. Dobar tek!