Kefir gljiva u vodi čini ukusno piće. Kefir gljiva u vodi fermentira se živim kefirnim zrncima, koja zapravo potječu iz kaktusa. Kefir u vodi je potpuno drugačiji od mliječnog kefira. Kefir gljiva u vodi čini probiotik bez mliječnih proizvoda i bez glutena.
Sastojci potrebni da se pripremi kefir gljiva u vodi su:
- Pola šalice kefirnih zrnaca
- 8 šalica vode
- Pola šalice šećera
- 2 kriške limuna
- 2 suhe šljive
- 1 – 2 šalice svježeg voća
Prvo što trebate učiniti kako biste pripremili kefir gljivu u vodu je napuniti dvije staklenke od s 4 šalice hladne vode. Dodajte ¼ šalice šećera u svaku staklenku, miješajući da se uglavnom otopi. Dodajte ¼ šalice kefirnih zrna u svaku staklenku. Dodajte ¼ kriške limuna u svaku staklenku. U svaku staklenku dodajte po 1 suhu šljivu. Obje staklenke pokrijte tankom kuhinjskom krpom i ostavite na pultu 2-4 dana. Ovo vremensko razdoblje od 2-4 dana omogućuje kefirnim zrncima da otope šećer, tako da će se većina šećera zapravo metabolizirati, a ne završiti u samom piću. Nakon dva do 4 dana procijedite vodu iz staklenki te ostavite da odstoji još 24 sata. Nakon 24 sata, kefir gljiva u vodi je poprimila okus i spremna je za posluživanje.