Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Kako se priprema kefir gljiva u vodi?

Tražite novi recept za pripremu kefira? Kefir gljiva u vodi će vas oduševiti. Saznajte kako se priprema ukusna i osvježavajuća kefir gljiva u vodi.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kefir gljiva u vodi čini ukusno piće. Kefir gljiva u vodi fermentira se živim kefirnim zrncima, koja zapravo potječu iz kaktusa. Kefir u vodi je potpuno drugačiji od mliječnog kefira. Kefir gljiva u vodi čini probiotik bez mliječnih proizvoda i bez glutena.

Sastojci potrebni da se pripremi kefir gljiva u vodi su:

Pola šalice kefirnih zrnaca

8 šalica vode

Pola šalice šećera

2 kriške limuna

2 suhe šljive

1 – 2 šalice svježeg voća

Prvo što trebate učiniti kako biste pripremili kefir gljivu u vodu je napuniti dvije staklenke od s 4 šalice hladne vode. Dodajte ¼ šalice šećera u svaku staklenku, miješajući da se uglavnom otopi. Dodajte ¼ šalice kefirnih zrna u svaku staklenku. Dodajte ¼ kriške limuna u svaku staklenku. U svaku staklenku dodajte po 1 suhu šljivu. Obje staklenke pokrijte tankom kuhinjskom krpom i ostavite na pultu 2-4 dana. Ovo vremensko razdoblje od 2-4 dana omogućuje kefirnim zrncima da otope šećer, tako da će se većina šećera zapravo metabolizirati, a ne završiti u samom piću. Nakon dva do 4 dana procijedite vodu iz staklenki te ostavite da odstoji još 24 sata. Nakon 24 sata, kefir gljiva u vodi je poprimila okus i spremna je za posluživanje.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike