Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
slasni parfe /

Kažu da dobra hrana pomlađuje, a mi smo odlučili provjeriti tu tvrdnju

Kažu da pomlađuje i dobra hrana, a naša je Edita Misirić i danas tu tvdnju odlučila provjeriti. Kulinarska ekipa 'Majstora kuhara' pripremila joj je slasni parfe

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Tortica sa kesten parfeom

Kesten očišćeni – 500 g

Vrhnje za šlag – 1000 ml

Jaja – 2 kom

Brašno glatko – 100 g

Mlijeko – 200 ml

Šećer u prahu – 125 g

Želatina – 10 g

Limun – 1 kom

Rum

Ulje za prženje

Sol

Odvojiti u posudu bjelanjak od žutanjka. U žutanjak dodati šećer i malo vrhnja za šlag, te sve zajedno lupati na pari dak se smijesa ne utrostrući, zatim  dodati želatinu natopljenu u vodi.

Kada se želatina rastopila maknuti sa vatre i ostaviti da se hladi. Od vrhnja napraviti čvrsti šlag i lagano umiješati kuhane žumanjke. Dodati kesten kojega smo začinili sa rumom i šećerom u prahu te protisnuli kroz prešu za čvarke ili kroz krupnije cijedilo. Kesten parfe ostaviti u hladnjaku 60 minuta.

Dok se parfe hladi; u  posudi od jednog jaja, mlijeka,šećera, brašna, malo soli, korice limuna napraviti gušću smijesu za palačinke, te ispeći na tavici male pogačice Kada se je parfe ohladio i stegnuo napraviti torticu od kestena tako da na pogačicu stavimo kesten parfe i tako ponoviti postupak nekoliko puta.

Sve zajedno po želji preliti sa rastopljenom čokoladom.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike