Tortica sa kesten parfeom
Kesten očišćeni – 500 g
Vrhnje za šlag – 1000 ml
Jaja – 2 kom
Brašno glatko – 100 g
Mlijeko – 200 ml
Šećer u prahu – 125 g
Želatina – 10 g
Limun – 1 kom
Rum
Ulje za prženje
Sol
Odvojiti u posudu bjelanjak od žutanjka. U žutanjak dodati šećer i malo vrhnja za šlag, te sve zajedno lupati na pari dak se smijesa ne utrostrući, zatim dodati želatinu natopljenu u vodi.
Kada se želatina rastopila maknuti sa vatre i ostaviti da se hladi. Od vrhnja napraviti čvrsti šlag i lagano umiješati kuhane žumanjke. Dodati kesten kojega smo začinili sa rumom i šećerom u prahu te protisnuli kroz prešu za čvarke ili kroz krupnije cijedilo. Kesten parfe ostaviti u hladnjaku 60 minuta.
Dok se parfe hladi; u posudi od jednog jaja, mlijeka,šećera, brašna, malo soli, korice limuna napraviti gušću smijesu za palačinke, te ispeći na tavici male pogačice Kada se je parfe ohladio i stegnuo napraviti torticu od kestena tako da na pogačicu stavimo kesten parfe i tako ponoviti postupak nekoliko puta.
Sve zajedno po želji preliti sa rastopljenom čokoladom.