Kandirani đumbir je slatki i začinjeni domaći slatkiš od đumbira koji je nevjerojatno jednostavan za napraviti.
Sastojci za pripremu kandiranog đumbira su:
- 1 šalica svježeg đumbira
- 1/2 šalice šećera
- 1/2 šalice vode
- prstohvat soli
Prvo što trebate napraviti kada pripremate kandirani đumbir je oguliti svježi korijen đumbira žlicom kako biste sastrugali papirnatu kožicu. Izrežite đumbir u obliku i veličini koji vam se sviđa. Dodajte izrezani i oguljeni đumbir u lonac s vodom i zakuhajte. Kuhajte 10 minuta pa ocijedite i vratite đumbir u lonac.
Zatim dodajte vodu komadićima đumbira u loncu dok voda ne bude dovoljno duboka da jedva pokrije đumbir. Dodajte mali prstohvat soli. Zatim u lonac dodajte istu količinu šećera i promiješajte da se sjedini. Zagrijte na srednjoj temperaturi dok ne proključa. Lagano kuhajte kandirani đumbir 15 minuta.
Nakon 15 minuta, kandirani đumbir izlijte kroz cjedilo da se odvoji eventualni sirup od komadića đumbira. Nakon što odvojite đumbir, promiješajte sastojke kako biste bili sigurni da ste odvojili što više sirupa. Dodajte 1/4 šalice šećera komadićima đumbira i promiješajte da se obloži.
Kandirani đumbir stavite u jednom sloju na komad papira za pečenje ili na lim za pečenje s rešetkom za sušenje i ostavite na sobnoj temperaturi 4-24 sata da se osuši. Kandirani đumbir je gotov i spreman za posluživanje.