Recept i priprema /

Kako napraviti kandirani đumbir?

Image
Foto: Pixabay

Kandirani đumbir se često naziva i ušećereni đumbir. Kandirani đumbir je izuzetno jednostavno za napraviti kod kuće.

30.3.2022.
10:47
Pixabay
VOYO logo

Kandirani đumbir je slatki i začinjeni domaći slatkiš od đumbira koji je nevjerojatno jednostavan za napraviti.

Sastojci za pripremu kandiranog đumbira su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 šalica svježeg đumbira
  • 1/2 šalice šećera
  • 1/2 šalice vode
  • prstohvat soli

Prvo što trebate napraviti kada pripremate kandirani đumbir je oguliti svježi korijen đumbira žlicom kako biste sastrugali papirnatu kožicu.  Izrežite đumbir u obliku i veličini koji vam se sviđa.  Dodajte izrezani i oguljeni đumbir u lonac s vodom i zakuhajte. Kuhajte 10 minuta pa ocijedite i vratite đumbir u lonac.

Zatim dodajte vodu komadićima đumbira u loncu dok voda ne bude dovoljno duboka da jedva pokrije đumbir. Dodajte mali prstohvat soli. Zatim u lonac dodajte istu količinu šećera i promiješajte da se sjedini. Zagrijte na srednjoj temperaturi dok ne proključa. Lagano kuhajte kandirani đumbir 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 15 minuta, kandirani đumbir izlijte kroz cjedilo da se odvoji eventualni sirup od komadića đumbira.  Nakon što odvojite đumbir, promiješajte sastojke kako biste bili sigurni da ste odvojili što više sirupa. Dodajte 1/4 šalice šećera komadićima đumbira i promiješajte da se obloži.

Kandirani đumbir stavite u jednom sloju na komad papira za pečenje ili na lim za pečenje s rešetkom za sušenje i ostavite na sobnoj temperaturi 4-24 sata da se osuši. Kandirani đumbir je gotov i spreman za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo