Šljive možete lagano osušiti kod kuće u samo nekoliko koraka kako biste od svježih šljiva sa stabla došli do slatkog savršenstva suhe šljive. Sve što vam je potrebno da biste pripremili suhe šljive kod kuće su samo šljive i dehidrator.
Prvi korak načina kako sušiti šljive je prane šljiva. Operite svoje šljive u posudi s vodom i zatim ih isperite. Šljive prepolovite i izvadite im košticu. Ako su vam šljive debele ponovno ih narežite na ploške po dužini. Zatim je potrebno staviti šljive na pladanj dehidratora.
Stavite pladanj sa šljivama u dehidrator i sušite na 60°C oko 6 sati ili dok se šljive ne osuše. Ostavite suhe šljive da se ohlade, a zatim ih zapakirajte u vrećice za zamrzavanje koje se mogu dobro zatvoriti. Ovaj način kako sušiti šljive već je gotov. Suhe šljive mogu se čuvati do 12 mjeseci u zamrzivaču.