Kako biste pohranili luk tijekom duže vremena, morat ćete ga osušiti, što jednostavno znači potpuno sušenje vanjske ovojnice. Da biste to učinili, raširite luk što je više moguće i pobrinite se da ima dovoljno zraka koji cirkulira kako bi se uklonila vlaga i spriječila plijesan ili truljenje. Luku će možda trebati još dva tjedna da se osuši. Luk je spreman za skladištenje kada su kožice osušene, lišće potpuno smežurano, a korijenje žilavo i suho.
Nakon što ste upotrijebili ovaj način kako sušiti luk i luk se pravilno osušio, odrežite vrhove oko dva centimetra iznad lukovica. Kad pregledavate luk, bacite sve koji pokazuju znakove kvarenja. Stavite osušeni luk u mrežastu vrećicu, staru najlonsku čarapu, žičanu košaru ili sanduk. Važno je da posuda za skladištenje omogući cirkuliranje zraka kroz luk.
Ovaj način kako sušiti luk omogućuje vam da čuvate luk duže vremena. Čuvajte luk na hladnom, umjereno suhom mjestu. Temperatura skladištenja trebala bi biti od 0°C do 10°C. Relativna vlažnost treba biti 65 do 70 posto. Osušen luk možete čuvati do godinu dana.