Osušena kora od naranče čini ukusan i pikantan dodatak raznim slanim i slatkim jelima. Sušenu koru od naranče je vrlo jednostavno napraviti kod kuće i ima mnogo više okusa od sušene kore od naranče kupljene u trgovini. Saznajte kako sušiti koru od naranče u nekoliko koraka.
Prvi korak načina kako sušiti koru od naranče je guljenje kore od naranče. Oštri guljač za povrće zabijte tik ispod površine kore od naranče i izrežite trake od vrha do dna naranče. Prilikom rezanja kore od naranče pripazite da ne zadubite guljač preduboko u koru.
Sljedeći korak načina kako sušiti koru od naranče je grijanje. Složite nekoliko traka kore od naranče zajedno i narežite ih poprečno na tanke komade. Narančinu koru u jednom sloju rasporedite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 100°C dok se kore od naranče ne uviju i lagano stvrdnu, oko 25 do 30 minuta. Sušene kore od naranče izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohlade. Ovaj način kako sušiti koru od naranče je gotov. Kore od naranče čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do 3 mjeseca.