Grožđice su ukusan prirodni zalogaj koji se može jesti samostalno ili dodati raznim receptima, poput zobenih kolačića s grožđicama. Osim što su tako svestrani, lako ih je napraviti. Sve što vam je potrebno za ovaj način kako sušiti grožđe je pećnica.
Prvi korak načina kako sušiti grožđe je zagrijavanje pećnice na 110°C. Ne stavljajte grožđe u pećnicu prije nego što je pećnica potpuno zagrijana jer će to utjecati na kvalitetu sušenog grožđa, odnosno grožđica. Ova temperatura će vam omogućiti da ispečete grožđe u grožđice za oko 4 sata.
Sljedeći korak ovog način kako sušiti grožđe je pripremanje grožđa. Operite grožđe i uklonite peteljke. Dva lima za pečenje namažite uljem i na njih rasporedite grožđe. Upotrijebite malu količinu biljnog ulja da vrlo lagano namastite dva obrubljena lima za pečenje. Zatim ravnomjerno rasporedite svoje grožđe na lim za pečenje. Izbjegavajte da se grožđe dodiruje.
Posljednji korak ovog načina kako sušiti grožđe je sušenje grožđa u pećnici 4 sata ili dok se ne smežura. Nakon što su grožđice dovoljno suhe, pažljivo ih izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade najmanje 30 minuta. Ovaj način kako sušiti grožđe je gotov. Sušeno grožđe čuvajte u zatvorenoj posudi.