Kod spremanja šparoga za zimu uvijek počnite s pranjem šparoga kako biste bili sigurni da su očišćene od bakterija ili prljavštine. Sve što trebate učiniti je samo isprati ih pod hladnom vodom.
Odrežite donji dio svake stabljike kako biste se riješili drvenastih krajeva. Možete odrezati tri do četiri centimetra nožem.
Nakon toga za spremanje šparoga zakuhajte lonac vode. Kada voda zavrije dodajte šparoge i pustite da se kuhaju dvije do tri minute. Dok se kuhaju pripremite ledenu vodu. Šparoge ocijedite od vode.
Stavite sve šparoge u ledenu vodu. To će zaustaviti proces kuhanja kako se šparoge ne bi prekuhale i postale kašaste. Nakon što se ohlade, procijedite ih iz ledene vode. Osušite ih kako bi bile spremne za zimu.
Na lim za pečenje stavite svaku stabljiku dovoljno rašireno da se ne dodiruju. Stavite ih u zamrzivač na oko dva sata. Pobrinite se da su potpuno smrznute kako se ne bi zalijepile kada ih stavite u vrećicu. Kada su spremne, prebacite ih u vrećicu za zamrzivač i šparoge su spremne dočekati zimu.