U ovom članku objasniti ćemo kako spremiti pečene paprike za zimnicu na primjeru paprike „roga“.
Bitno je da paprika koju pripremate za zimnicu bude svježa i čvrsta. Prije svega bitno je dobro oprati svaku papriku zasebno pod mlazom hladne vode i posušiti ih običnom kuhinjskom krpom. Kada paprike budu osušene pripremite jednu posudu i jednu cjediljku.
Na tepsiju stavite papir za pečenje te na nj poslažite paprike. Paprike poredajte tako da maksimalno iskoristite slobodan prostor na tepsiji.
Kada se pećnica zagrije stavite tepsije u pećnicu kako bi se paprike ispekle. Kada paprike porumene sa gornje strane, otvorite pećnicu, izvadite paprike, okrenite na drugu stranu te vratite u pećnicu dok ne budu ispečene sa obje strane.
Izvadite paprike iz pećnice, stavite cjediljku iznad obične posude te paprike poredajte u cjediljku kako bi sok iz paprika iscurio u posudu.
Kada sve paprike stavite u cjediljku, tada ih prekrijte plastičnom vrećicom i ostavite neka se ohladi.
Kada se paprike ohlade, svakoj paprici izvadite peteljku i sjemenke te ogulite kožu. Koža bi se trebala vrlo lako guliti, a peteljke se trebaju lako otkinuti.
Oguljene i očišćene pečene paprike za zimnicu su spremne za zamrzivač. Sve što je potrebno je staviti ih u vrećice za zamrzivač i staviti u hladnjak.