Kako biste spasili tijesto koje se nije diglo, povećajte temperaturu na otprilike 32 stupnja Celzijusa. Kvasac ne voli ništa bolje od tople, vlažne klime kako bi se mogao razmnožavati i vaše tijesto moglo dizati.
Ako želite da vam se tijesto digne, povisite temperaturu i postavite idealnu vlažnost na 75% tako da u svojoj pećnici postavite posudu za tijesto.
Napunite posudu za pečenje kipućom vodom i stavite je na najnižu rešetku u pećnici. Stavite posudu s tijestom na srednju rešetku, zatvorite vrata pećnice i ostavite da se tijesto diže.
Kod spašavanja tijesta koje se nije diglo, alternativno možete prokuhati šalicu vode u mikrovalnoj pećnici, zatim staviti posudu s tijestom u mikrovalnu pećnicu s vodom i zatvoriti vrata. Ne stavljajte tijesto u mikrovalnu.
Neki ljudi uključe pećnicu i stave tijesto na peć, pokriveno vlažnim ručnikom. Pećnica održava površinu štednjaka toplom, a vlažna krpa daje vlagu.