Bučnica se može raditi od kupljenih kora ili domaćih kora. Bez obzira koje kore odabrali vrlo je važno napraviti ukusan nadjev za bučnicu. Kako se radi nadjev za bučnicu? Bučnica može biti i slana i slatka, ovisno o tome jeste li u nadjev dodali sol ili šećer. Donosimo vam recept kako se radi bučnica sa slanim nadjevom.
Za ovaj izradu bučnice potrebno vam je:
- 500 g kore za savijaču
- 1 manja bundeva oko 500 g
- 500 g svježeg sira
- 1 žlica soli
- 250 g kiselog vrhnja
- ulje ili malo otopljenog maslaca
- mast za prekrivanje tijesta.
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Bundevu naribajte, malo posolite i ostavite da odmori 20 minuta. Zatim bundevu stavite u cjedilo i rukama dobro ocijedite vodu. Sljedeći korak u ovom receptu kako se radi bučnica je miješanje bundeve sa ostalim sastojcima. Dodajte šećer ili sol, ovisno o tome radite li slatku ili slanu bučnicu.
List tankog tijesta ili koru poprskati otopljenim maslacem ili uljem, staviti drugi list tankog tijesta, također poprskati maslacem ili uljem, preliti dijelom fila i zarolati. Ponovite postupak s ostatkom tijesta i nadjevom. Zarolana bučnica se stavlja u lim koji ste prethodno premazali uljem ili maslacem. Bučnicu premažite maslacem ili uljem i stavite u pećnicu. Pecite oko 30 minuta ili dok bučnica malo ne potamni. Nakon pola sata bučnica je gotova, poslužite je toplu.