Kuharica /

Kako se rade domaće energetske pločice?

Image
Foto: Pixabay

Domaće energetske pločice su zdrav i ukusan obrok ili međuobrok koji možete lako napraviti kod kuće. Evo kako pripremiti domaće energetske pločice na brz način.

2.3.2023.
16:11
Pixabay
VOYO logo

Ove pločice su obično punjene voćem, orašastim plodovima i sjemenkama te su bogate proteinima, vlaknima i esencijalnim masnim kiselinama.

Za pripremu ovih pločica trebat će vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 100 g orašastih plodova (bademi, lješnjaci, orasi)
  • 50 g sjemenki (sezam, suncokret, laneno sjeme)
  • 100 g suhog voća (grožđice, brusnice, datulje)
  • 50 g šalice meda
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica cimeta
  • 1/4 žličice soli

Kako se pripremaju domaće energetske pločice?

Prvo zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih i pripremite pleh za pečenje obložen papirom za pečenje. Zatim u blenderu ili sjeckalici usitnite orašaste plodove i sjemenke. Dodajte suho voće i blendajte sve zajedno dok ne dobijete smjesu nalik pasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte med, ekstrakt vanilije, cimet i sol u smjesu i miješajte sve dok se svi sastojci ne sjedine. Smjesu prebacite u pripremljeni pleh i ravnomjerno rasporedite po njemu. Pecite domaće energetske pločice u zagrijanoj pećnici oko 20-25 minuta dok ne dobijete zlatno smeđu boju.

Nakon što su pločice pečene, pustite domaće energetske pločice da se potpuno ohlade prije nego ih izrežete na željene veličine. Pločice se mogu čuvati u hladnjaku do tjedan dana, a za duže čuvanje ih možete zamrznuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo