Kuharica /

Kako se pripremaju ukusni umaci za meso?

Image
Foto: Pixabay

Volite jesti mesna jela, ali ne volite kada meso bude suho? Ovi umaci za meso pobrinit će se za sočnost obroka. Donosimo ukusne recepte za umake za meso.

17.3.2023.
14:36
Pixabay
VOYO logo

Umaci za meso je jedan od najvažnijih sastojaka koji će podići okus i aromu jela. Umaci za meso se mogu napraviti na različite načine i uz različite sastojke, ovisno o preferencijama okusa. Donosimo dva recepta za umak za meso, jedan koji se bazira na umaku od rajčice i drugi koji koristi crno vino kao glavni sastojak.

Sastojci za umak za meso od rajčice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • 1 žličica sušenog origana
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1/4 šalice crnog vina
  • 1/4 šalice povrtnog temeljca
  • 1 konzerva sjeckanih rajčica
  • 2 žlice nasjeckanog peršina

Kako biste pripremili ovaj umak za meso najprije zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj vatri. Dodajte češnjak i luk te pržite dok luk ne postane staklast. Dodajte bosiljak, origano, sol i papar te pržite još jednu minutu. Dodajte crno vino i povrtni temeljac i pustite da se kuha dok se količina tekućine ne smanji na pola. Dodajte sjeckane rajčice i kuhajte dok se umak ne zgusne, otprilike 10 minuta. Dodajte nasjeckani peršin i poslužite preko pečenog mesa.

Sastojci za umak za meso od crnog vina:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice maslaca
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 1/2 šalice suhog crnog vina
  • 1/2 šalice pilećeg temeljca
  • 1 žlica brašna
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1/2 žličice sušenog timijana

Kada pripremate umak za meso od crnog vina najprije zagrijte maslac u tavi na srednjoj vatri. Dodajte češnjak i luk i pržite dok luk ne postane staklast. Dodajte suho crno vino i pustite da zavrije. Dodajte pileći temeljac, brašno, sol, papar i timijan te dobro promiješajte. Smanjite vatru i kuhajte umak dok se ne zgusne, otprilike 10-15 minuta. Poslužite preko pečenog mesa. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo