Kako se pripremaju hladni umaci za meso?
Umak je tekuća smjesa koja se koristi kao prilog uz različita jela. Mogu biti vrući ili hladni, a različiti okusi i teksture mogu se postići kombiniranjem različitih sastojaka. Kada su u pitanju hladni umaci za meso, ova dva recepta izvrsno odgovaraju uz sve vrste mesa.
Sastojci potrebni da se pripremi hladni umak od kiselog vrhnja i češnjaka su:
200 g kiselog vrhnja
1 češanj češnjaka
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
Sol i papar
Kada pripremate ovaj hladni umak za meso najprije ogulite i usitnite češnjak. Pomiješajte kiselo vrhnje, češnjak i nasjeckani peršin. Začinite solju i paprom prema želji. Dobro promiješajte i ostavite da se ohladi u hladnjaku prije posluživanja uz meso po izboru.
Sastojci potrebni da se pripremi hladni umak od majoneze i senfa su:
100 g majoneze
1 žlica senfa
1 žličica limunovog soka
Sol i papar
Kada pripremate ovaj recept za hladni umak za meso najprije pomiješajte majonezu, senf i limunov sok u posudi. Začinite solju i paprom prema želji. Dobro promiješajte i ostavite da se ohladi u hladnjaku. Ovi hladni umaci za meso idealni su za posluživanje uz različita mesna jela kao što su pečena piletina, roštilj ili odresci.