Njoki su tradicionalno talijansko jelo koje se sastoji od kuglica od krumpira i brašna. Često se poslužuju s različitim umacima, a jedan od popularnih umaka je umak od rajčice. Umak od rajčice je jednostavan, a istovremeno ukusan umak koji se priprema od rajčice, začina i drugih sastojaka. Ako tražite način da uživate u njokima bez upotrebe vrhnja, ovaj recept za umak od rajčice je savršen za vas.
Za pripremu umaka za njoke bez vrhnja, trebat će vam sljedeći sastojci:
- 300 g njoka
- 400 g pelata od rajčice
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 1/2 žličice sušenog bosiljka
- 1/2 žličice sušenog origana
- Sol i papar po ukusu
Kada pripremate umak za njoke bez vrhnja najprije u velikoj posudi zakuhajte vodu, dodajte sol i kuhajte njoke prema uputama na pakiranju. U međuvremenu, zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i pržite ga oko 1 minutu, dok ne omekša. Dodajte pelate od rajčice, bosiljak, origano, sol i papar po ukusu. Smanjite vatru i kuhajte umak 10-15 minuta, povremeno miješajući, dok se umak ne zgusne.
Kada su njoki gotovi, ocijedite ih i dodajte u tavu s umakom za njoke bez vrhnja. Dobro promiješajte sve sastojke dok se njoki ne prekriju umakom. Pustite da se njoki kuhaju još 2-3 minute u umaku prije posluživanja. Ovaj recept za umak za njoke bez vrhnja već je gotov i njoki su spremni za posluživanje. Dobar tek!