Kuharica /

Kako se priprema umak za njoke bez vrhnja?

Image
Foto: Pixabay

Volite jesti njoke ali ne volite umak od vrhnja? Ne morate brinuti. Donosimo ukusan recept za savršen umak za njoke bez vrhnja.

17.3.2023.
15:10
Pixabay
VOYO logo

Njoki su tradicionalno talijansko jelo koje se sastoji od kuglica od krumpira i brašna. Često se poslužuju s različitim umacima, a jedan od popularnih umaka je umak od rajčice. Umak od rajčice je jednostavan, a istovremeno ukusan umak koji se priprema od rajčice, začina i drugih sastojaka. Ako tražite način da uživate u njokima bez upotrebe vrhnja, ovaj recept za umak od rajčice je savršen za vas.

Za pripremu umaka za njoke bez vrhnja, trebat će vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300 g njoka
  • 400 g pelata od rajčice
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1/2 žličice sušenog bosiljka
  • 1/2 žličice sušenog origana
  • Sol i papar po ukusu

Kada pripremate umak za njoke bez vrhnja najprije u velikoj posudi zakuhajte vodu, dodajte sol i kuhajte njoke prema uputama na pakiranju. U međuvremenu, zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i pržite ga oko 1 minutu, dok ne omekša. Dodajte pelate od rajčice, bosiljak, origano, sol i papar po ukusu. Smanjite vatru i kuhajte umak 10-15 minuta, povremeno miješajući, dok se umak ne zgusne.

Kada su njoki gotovi, ocijedite ih i dodajte u tavu s umakom za njoke bez vrhnja. Dobro promiješajte sve sastojke dok se njoki ne prekriju umakom. Pustite da se njoki kuhaju još 2-3 minute u umaku prije posluživanja. Ovaj recept za umak za njoke bez vrhnja već je gotov i njoki su spremni za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo