Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kako se priprema ukusan umak od bundeve?

Želite pripremiti drugačiji, ali ukusan umak? Umak od butternut tikve neće vas razočarati. Saznajte što je butternut tikva i kako se priprema ukusan umak od butternut tikve.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Butternut tikva je jesensko povrće bogato vitaminima, mineralima i vlaknima, te je idealna namirnica za pripremu raznih jela. Osim kao prilog, butternut tikva se može iskoristiti za pripremu ukusnog umaka. Sastojci za umak od butternut tikve su:

1 manja butternut tikva

2 žlice maslaca

1 žlica brašna

1 žličica mljevenog korijandera

1/2 žličice soli

1/4 žličice papra

500 ml pileće juhe

100 ml vrhnja za kuhanje

Prvo što trebate učiniti kada pripremate umak od butternut tikve je zagrijati pećnicu na 200°C. Ogulite butternut tikvu i izrežite ju na kockice. Stavite kockice butternut tikve na lim za pečenje i pecite u pećnici 30-40 minuta, dok ne omekšaju i dobiju zlatnu boju.

U velikoj tavi otopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte brašno, mljeveni korijander, sol i papar te miješajte dok se sastojci ne sjedine. Postupno dodajte pileću juhu, neprestano miješajući dok se ne zgusne. Dodajte pečenu butternut tikvu i vrhnje za kuhanje te miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Kuhajte umak od butternut tikve na laganoj vatri još nekoliko minuta dok ne postane gust. Ovaj umak od butternut tikve savršeno se slaže uz tjesteninu, rižu, meso ili ribu. Uživajte u ovom ukusnom i zdravom umaku koji će svako jelo učiniti neodoljivim. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike