Butter krema je bogata i glatka krema koja se najčešće koristi za ukrašavanje muffina, torti i drugih slastica. Sastoji se od šećera u prahu, maslaca, mlijeka ili vrhnja za šlag, te dodatnih okusa kao što su vanilija ili kakao. No, kako pripremiti butter kremu za muffine?
Priprema butter kreme za muffine počinje s omekšavanjem maslaca. Potrebno je izvaditi ga iz hladnjaka i ostaviti na sobnoj temperaturi oko 30 minuta prije pripreme. Zatim, u zdjeli miksera stavite omekšani maslac i miksajte ga dok ne postane kremast. Postepeno dodajte šećer u prahu, miješajući dok se krema ne zgusne i postane glatka. Ako je krema previše gusta, možete dodati mlijeko ili vrhnje za šlag dok ne dobijete željenu teksturu.
Butter krema može se dodatno začiniti dodavanjem ekstrakta vanilije, kakaa ili drugih aroma, ovisno o željenom okusu. Nakon pripreme, kremu možete staviti u posudu za ukrašavanje i ukrasiti muffine, ili ju koristiti kao punjenje. Butter krema za muffine može se čuvati u hladnjaku nekoliko dana, no prije korištenja je potrebno ju izvaditi i ostaviti da se omekša na sobnoj temperaturi.