Kuharica /

Kako se priprema ukusan umak od bundeve?

Image
Foto: Pixabay

Jeste li znali da možete pripremiti umak od bundeve koji izvrsno odgovara uz razna mesna jela? Donosimo ukusan i jednostavan umak od bundeve.

6.3.2023.
14:39
Pixabay
VOYO logo

Bundeve su vrsta povrća koja se najčešće koristi u jesen i zimi zbog svog slatkastog okusa i mekane teksture. One su izvrsna namirnica za pripremu umaka koji će začiniti mnoga jela, a umak od bundeve posebno se ističe po svom karakterističnom okusu i boji.

Za pripremu umaka od bundeve potrebno vam je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 dkg bundeve
  • luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • šalica pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
  • 1/2 žličice mljevenog đumbira
  • 1/2 žličice mljevenog cimeta
  • 1/4 žličice muškatnog oraščića
  • sol i papar po ukusu

Prije nego što krenete pripremati umak od bundeve, potrebno je oguliti i narezati bundevu na manje komade te ih staviti na lim za pečenje. Prelijte ih maslinovim uljem i začinite solju i paprom. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta, dok ne postanu mekane i karamelizirane.

U međuvremenu, luk i češnjak narežite na manje komade i popržite ih na zagrijanom ulju u dubljoj tavi. Dodajte pečenu bundevu, temeljac i začine. Sve skupa kuhajte oko 10-15 minuta, dok se sastojci ne sjedine i ne omekšaju. Maknite tavu sa štednjaka i pustite da se smjesa malo ohladi. Zatim ju prebacite u blender i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Vratite smjesu za umak od bundeve u tavu i dodajte vrhnje za kuhanje. Kuhajte umak od bundeve na laganoj vatri još oko 5 minuta, dok se svi sastojci ne sjedine. Ovaj umak od bundeve već je gotov i idealan je za preljev za tjesteninu, rižu, piletinu ili svinjetinu. Njegov jedinstveni okus i aroma će vas sigurno oduševiti. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo