Riba na lešo koja je izuzetno zdrava, zahtijeva kratko vrijeme pripreme, dijetna je hrana, no svakako ukusna.
Donosimo recept za filete bilo koje ribe koju volite, bijele ili plave.
Za pripremu ribe na lešo potrebno vam je:
- 2 fileta bijele ribe
- 2 glavice luka
- 1 žličica maslaca
Priprema ribe na lešo:
Filete ribe lagano posolite, popaprite, jednu stranu lagano uvaljajte u brašno i pržite na grill tavi u maslinovom ulju 2-3 minute sa svake strane, ovisno o debljini fileta. Potom izvadite filete na tanjur za serviranje i pokrijte aluminijskom folijom. U drugu tavu stavite žličicu maslaca, dodajte luk narezan na kolutiće, lagano posolite i pržite dok se luk lagano karamelizira. Izvadite ga iz tave, položite preko fileta i servirajte. I to je sve. Jednostavno, lagano i nadasve ukusno.
Dobar tek!