Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Kako se priprema pita od šampinjona?

Imate li samo nekoliko sastojaka u kuhinji, a željni ste stvoriti obrok koji će vas oduševiti? Pita od šampinjona je pravi izbor za vas! Otkrijte kako se priprema domaća pita od šampinjona.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Pita od šampinjona je slano i ukusno glavno jelo s lijepom prezentacijom prikladno za elegantnu večeru, otmjeni ručak ili bilo koju posebnu priliku. Pita od šampinjona gotova je za svega sat vremena. Sastojci za pitu od šampinjona su:

100 grama maslaca

680 grama šampinjona, narezanih

60 grama nasjeckanog luka

pola limuna, iscijeđen

pola žličice suhe majčine dušice

5 žlica brašna

300 ml pileće juhe

80 ml vina

40 ml vrhnja za kuhanje

sol i papar, po ukusu

500 grama lisnatog tijesta

1 jaje, tučeno

Kada pripremate pitu od šampinjona najprije zagrijte pećnicu na 190°C i nauljite pleh za pečenje. Otopite 3 žlice maslaca u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte gljive i luk, povremeno miješajući, dok tekućina iz gljiva ne skuha, oko 10 minuta. Umiješajte limunov sok i majčinu dušicu i pirjajte 2 minute.

Zatim otopite još 3 žlice maslaca u posebnoj posudi. Umiješajte brašno i neprestano miješajte oko 1 minutu. Postupno dodajte pileću juhu, vino i vrhnje za kuhanje, miješajući dok umak ne postane gladak i zgusnut, oko 3 minute. Umak treba biti vrlo gust. Začinite po ukusu solju i paprom. Premjestite smjesu šampinjona u mješavinu juhe i vina te pomiješajte. Razvaljajte jedan list lisnatog tijesta kako bi odgovarao tanjuru za pitu. Ravnomjerno pritisnite na dno i stranice tanjura za pite i odrežite višak tijesta. Žlicom stavljajte smjesu od šampinjona u koru za pitu. Razvaljajte drugi list lisnatog tijesta i stavite na vrh te odrežite višak. Izrežite nekoliko proreza na vrhu za izlazak pare. Premažite vrh pite razmućenim jajetom. Pecite pitu od šampinjona u prethodno zagrijanoj pećnici dok ne porumeni, oko 40 minuta. Ostavite pitu od šampinjona da se malo ohladi prije posluživanja. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike